Из Порта огорчени: Похапсите их све!

У Порту кивни због начина на који је Бенфика стигла до бодова у Сетубалу и обезбедила лидерску позицију пред међусобни окршај у Лисабону.

Фудбал 08.04.2018 | 12:45
Из Порта огорчени: Похапсите их све!
Бенфика је обезбедила прво место након 29. кола португалског првенства захваљујући голу Раула Хименеза из једанаестерца у 92. минуту на утакмици са Виторијом Сетубал. Та најстрожа казна подигла је велику буру у Португалији, а пре свега у редовима љутог ривала Порта, где сматрају да се морају направити радикални резови у тамошњем фудбалу, како би се ствари вратиле у нормалу.

Најгласнији је био директор информисања и комуникација Франсиско Маркез, који је био прилично оштар у поруци на друштвеним мрежама.

„Похапсите их све! Док се то не догоди, овај циркус ће трајати заувек!“, поручио је Маркез.

На друштвеним мрежама се огласио и Икер Касиљас, који је на Твитеру окачио два спојене фотографије и упоредио сличну ситуацију са гостовања Порта у Авесу, где његовом тиму није досуђен једанаестерац.

“Исто време, два прекршаја, један свиран - други не! Лаку ноћ”, поручио је Касиљас.

Пре мање од месец дана деловало је да Порто ништа не може зауставити у походу на шампионску титулу, а онда је екипа Сержа Консеисаа доживела два пораза у претходна три кола и препустила лидерску позицију љутом ривалу.

Бенфика сада држи све у својим рукама, па је изузетно близу освајања пете узастопне шампионске титуле, укупно 37 у својој историји. Захваљујући синоћним бодовима, Орлови су обезбедили прво место пред дерби са Портом наредног викенда у Лисабону, где ће домаћину одговарати и нерешен резултат за останак на првом месту.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар