Iz Porta ogorčeni: Pohapsite ih sve!

U Portu kivni zbog načina na koji je Benfika stigla do bodova u Setubalu i obezbedila lidersku poziciju pred međusobni okršaj u Lisabonu.

Fudbal 08.04.2018 | 12:45
Iz Porta ogorčeni: Pohapsite ih sve!
Benfika je obezbedila prvo mesto nakon 29. kola portugalskog prvenstva zahvaljujući golu Raula Himeneza iz jedanaesterca u 92. minutu na utakmici sa Vitorijom Setubal. Ta najstroža kazna podigla je veliku buru u Portugaliji, a pre svega u redovima ljutog rivala Porta, gde smatraju da se moraju napraviti radikalni rezovi u tamošnjem fudbalu, kako bi se stvari vratile u normalu.

Najglasniji je bio direktor informisanja i komunikacija Fransisko Markez, koji je bio prilično oštar u poruci na društvenim mrežama.

„Pohapsite ih sve! Dok se to ne dogodi, ovaj cirkus će trajati zauvek!“, poručio je Markez.

Na društvenim mrežama se oglasio i Iker Kasiljas, koji je na Tviteru okačio dva spojene fotografije i uporedio sličnu situaciju sa gostovanja Porta u Avesu, gde njegovom timu nije dosuđen jedanaesterac.

“Isto vreme, dva prekršaja, jedan sviran - drugi ne! Laku noć”, poručio je Kasiljas.

Pre manje od mesec dana delovalo je da Porto ništa ne može zaustaviti u pohodu na šampionsku titulu, a onda je ekipa Serža Konseisaa doživela dva poraza u prethodna tri kola i prepustila lidersku poziciju ljutom rivalu.

Benfika sada drži sve u svojim rukama, pa je izuzetno blizu osvajanja pete uzastopne šampionske titule, ukupno 37 u svojoj istoriji. Zahvaljujući sinoćnim bodovima, Orlovi su obezbedili prvo mesto pred derbi sa Portom narednog vikenda u Lisabonu, gde će domaćinu odgovarati i nerešen rezultat za ostanak na prvom mestu.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar