Срби честитали Хрватима: Заслужена побједа!

Играчи и селектор Србије честитали Хрватима на победи у борби за финале Европа купа. Филиповић није задовољан суђењем, али је нагласио да ће против Италијана бити теже.

Остали спортови 08.04.2018 | 11:45
Срби честитали Хрватима: Заслужена побједа!
Ослабљена ватерполо репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европа купа.

"Делфини" су на завршном турниру у Ријеци изгубили од Хрватске 7:8, тако да ће се у недељу борити за бронзу. До трећег узастопног пораза од "баракуда", Србија је дошла после одличне игре у првом полувремену и не тако сјајне у другом делу игре.

Селектор Србије Дејан Савић сматра да је меч био спектакуларан, а да су га актуелни европски и олимпијски шампиони изгубили јер су, како је српски тренер рекао, "изгубили главу".

"То је био векики спектакл, уживали су и они који се не разумеју у овај спорт. Први део смо обележили игром и резултатом. После смо изгубили главу, контролу игре - што је Хрватска брзим головима, пре свега из контре, искористила, вратила се у мећ и на крају заслужено победила. Надам се да су сви уживали", рекао је Савић.

Одличан меч одиграо је Душко Пијетловић, али на крају, ипак, његова сјајна партија није крунисана победом.

"У суштини није била лоша утакмица. Они су уигранији, нама треба то посебно у затварању контри. Направили смо грешке које нам нису својствене. Кад будемо комплетни - биће боље. Очекивано је овакво суђење, немамо шта да им замеримо, тешко је и судити у оваквој атмосфери. Било је много боље него када су на другој страни Италијани. Могу да кажем да је било поштено а очекујем сутра много гору утакмицу", надовезао се Душко Пијетловић.

Србија ће у борби за треће место играти против Италије.

Капитен Филип Филиповић био је најбољи игра у редовима Србије.

"Очекивали смо да ће после наше добре игре и брзих голова судије узети ствар у своје руке. У принципу смо две четвртине били беспрекорни. Али, када имате три поништена гола тешко је да се игра. У односу на Сплит, јесте било боље. Играли смо у наше најјачем састав у овом тренутку. Морао је играч више да буде бољи код нас. Трећи пораз од Хрвата, али се на то не обазирем. Честитам им, лавовски су одрадили посао. Колико је заслужено то нека оцене други. Против Италијана ће бити много тешко, уосталом они кроје судбину светског ватерпола", подвукао је Филиповић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар