Srbi čestitali Hrvatima: Zaslužena pobjeda!

Igrači i selektor Srbije čestitali Hrvatima na pobedi u borbi za finale Evropa kupa. Filipović nije zadovoljan suđenjem, ali je naglasio da će protiv Italijana biti teže.

Ostali sportovi 08.04.2018 | 11:45
Srbi čestitali Hrvatima: Zaslužena pobjeda!
Oslabljena vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropa kupa.

"Delfini" su na završnom turniru u Rijeci izgubili od Hrvatske 7:8, tako da će se u nedelju boriti za bronzu. Do trećeg uzastopnog poraza od "barakuda", Srbija je došla posle odlične igre u prvom poluvremenu i ne tako sjajne u drugom delu igre.

Selektor Srbije Dejan Savić smatra da je meč bio spektakularan, a da su ga aktuelni evropski i olimpijski šampioni izgubili jer su, kako je srpski trener rekao, "izgubili glavu".

"To je bio vekiki spektakl, uživali su i oni koji se ne razumeju u ovaj sport. Prvi deo smo obeležili igrom i rezultatom. Posle smo izgubili glavu, kontrolu igre - što je Hrvatska brzim golovima, pre svega iz kontre, iskoristila, vratila se u meć i na kraju zasluženo pobedila. Nadam se da su svi uživali", rekao je Savić.

Odličan meč odigrao je Duško Pijetlović, ali na kraju, ipak, njegova sjajna partija nije krunisana pobedom.

"U suštini nije bila loša utakmica. Oni su uigraniji, nama treba to posebno u zatvaranju kontri. Napravili smo greške koje nam nisu svojstvene. Kad budemo kompletni - biće bolje. Očekivano je ovakvo suđenje, nemamo šta da im zamerimo, teško je i suditi u ovakvoj atmosferi. Bilo je mnogo bolje nego kada su na drugoj strani Italijani. Mogu da kažem da je bilo pošteno a očekujem sutra mnogo goru utakmicu", nadovezao se Duško Pijetlović.

Srbija će u borbi za treće mesto igrati protiv Italije.

Kapiten Filip Filipović bio je najbolji igra u redovima Srbije.

"Očekivali smo da će posle naše dobre igre i brzih golova sudije uzeti stvar u svoje ruke. U principu smo dve četvrtine bili besprekorni. Ali, kada imate tri poništena gola teško je da se igra. U odnosu na Split, jeste bilo bolje. Igrali smo u naše najjačem sastav u ovom trenutku. Morao je igrač više da bude bolji kod nas. Treći poraz od Hrvata, ali se na to ne obazirem. Čestitam im, lavovski su odradili posao. Koliko je zasluženo to neka ocene drugi. Protiv Italijana će biti mnogo teško, uostalom oni kroje sudbinu svetskog vaterpola", podvukao je Filipović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar