Србија пала у финишу, Хрвати иду у финале Европа купа!

"Делфини" ОПЕТ изгубили од Хрватске! У драматично меч за прво место у групи "Ново" Европа купа, актуелни светски прваци победили Србију 8:7.

Остали спортови 07.04.2018 | 21:00
Србија пала у финишу, Хрвати иду у финале Европа купа!
Србија је изгубла три последње утакмице од Хрватске!

Актуелни европски и олимпијски шампиони поражени су у Ријеци од светског првака 8:7 (1:3, 1:0, 3:1, 4:2), у мечу за прво место групе "Ново".

"Баракуде" су успеле да сачувају прву позицију и да изборе плсман у финале новог такмичења, док ће Србија у недељу, као другопласирани тим, играти за треће место.

Штета!

Иако без Андрије Прлаиновића, Стефана Митровића, Немање Убовића и Саве Ранђеловића, "делфини" су били одлични две и по четвртине. Водила је Србија 5:3, али је ривалу дозволила да направи серију 3:0 и да преокрене.

Већим делом утакмице одбрана тима Дејана Савића деловала је без грешке, чему сведочи и податак да Хрватска није искористила првих пет напада с играчем више. Али, у последњој четвртини понестало је концентрације и у нападу и у одбрани. Лако су добијали искључења и примали голове, док је у нападу није функционисала игра с играчем више.

Капитен "делфина" Филип Филиповић постигао је три гола, док је Душко Пијетловић, изнудио велики број искључења и био стрелац два поготка.

Домаћи тим у Ријеци сломио Делфине у другом полувремену, следи нам борба за бронзу.

Ватерполо репрезентације Србије неће играти у финалу завршног турнира Европа Купа у Ријеци, пошто је у трећем колу Б групе изгубила од Хрватске са 8:7 и заузела друго место. Хрвате сада очекује финале са Шпанијом у недељу, док ће се Србија борити за бронзану медаљу.

Србија је одиграла одлично прво полувреме, како дефанзивно, тако и офанзивно, али је Хрватска у наставку утакмице знатно подигла ниво игре и осигурала важан тријумф.

Победник је решен у неизвесној завршници, иако после првог полувремена није деловало да ће бити тако. Лорен Фатовић је на минут и 24 секунде пре краја постигао гол за коначних 8:7. До краја утакмице на базену Кантрида није више било голова и домаћин се пласирао у финале. 

Сјајно су српски ватерполисти отворили утакмицу на базену Кантрида, а први је, као што је и ред, повукао капитен Филип Филиповић. Сјајно је тукао левицом и то у ситуацији када Делфини нису имали играча више. Хрвати су одговорили брзо преко Мара Јоковића, али показаће се да је то било све од њих у првом полувремену.

Гојко Пијетловић решио је да се разгоропади на голу Србије и потпуно је спустио ролетну. Испред њега је одбрана Делфина деловала као даје од бетона, што је довело дотле да Хрватска очајно игра у ситуацијама са играчем више. За успех у нападу побринули су се опет Филиповић, а затим и Душко Пијетловић па је Србија после првих осам минута водила са 3:1.

Одбрана Србије деловала је још боље и чвршће у другој деоници. Толико је била добра да се мрежа није затресла, а Душан Мандић је одличним ударцем постигао и четврти гол за Србију.

Као што је и било за очекивати, Хрватска је на почетку трећег квартала заиграла знатно агресивније у оба смера. И такав приступ ју је вратио у игру. Са два брза поготка Лорена Фатовића и Анта Вукићевића домаћин је пришао на минус један (4:3) и поново је све било отворено.

Притискали су Хрвати српску одбрану и на старту последње четвртине Лука Лончар је изједначио. А трибине су потпуно прокључале минут и по касније када је Вукићевић донео Хрватској прво вођство на утакмици (6:5).

У овом периоду утакмице Србија је имала озбиљан проблем са реализацијом играча више, али је Филиповић још једном показао колико разоран ударац има. Вратио је мир у редове Делфина (6:6).

СРБИЈА - ХРВАТСКА 7:8
/3:1, 1:0, 1:3, 2:4/

СРБИЈА: Филиповић 3, Пијетловић 2, Ћук, Мандић

ХРВАТСКА: Фатовић 3, Вукићевић 2, Лончар, Јоковић, Врлић

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

07.04.2018 19:38

Е сад у наредних десет година без злата,капа доље бољи су...

ОДГОВОРИТЕ