Srbija pala u finišu, Hrvati idu u finale Evropa kupa!

"Delfini" OPET izgubili od Hrvatske! U dramatično meč za prvo mesto u grupi "Novo" Evropa kupa, aktuelni svetski prvaci pobedili Srbiju 8:7.

Ostali sportovi 07.04.2018 | 21:00
Srbija pala u finišu, Hrvati idu u finale Evropa kupa!
Srbija je izgubla tri poslednje utakmice od Hrvatske!

Aktuelni evropski i olimpijski šampioni poraženi su u Rijeci od svetskog prvaka 8:7 (1:3, 1:0, 3:1, 4:2), u meču za prvo mesto grupe "Novo".

"Barakude" su uspele da sačuvaju prvu poziciju i da izbore plsman u finale novog takmičenja, dok će Srbija u nedelju, kao drugoplasirani tim, igrati za treće mesto.

Šteta!

Iako bez Andrije Prlainovića, Stefana Mitrovića, Nemanje Ubovića i Save Ranđelovića, "delfini" su bili odlični dve i po četvrtine. Vodila je Srbija 5:3, ali je rivalu dozvolila da napravi seriju 3:0 i da preokrene.

Većim delom utakmice odbrana tima Dejana Savića delovala je bez greške, čemu svedoči i podatak da Hrvatska nije iskoristila prvih pet napada s igračem više. Ali, u poslednjoj četvrtini ponestalo je koncentracije i u napadu i u odbrani. Lako su dobijali isključenja i primali golove, dok je u napadu nije funkcionisala igra s igračem više.

Kapiten "delfina" Filip Filipović postigao je tri gola, dok je Duško Pijetlović, iznudio veliki broj isključenja i bio strelac dva pogotka.

Domaći tim u Rijeci slomio Delfine u drugom poluvremenu, sledi nam borba za bronzu.

Vaterpolo reprezentacije Srbije neće igrati u finalu završnog turnira Evropa Kupa u Rijeci, pošto je u trećem kolu B grupe izgubila od Hrvatske sa 8:7 i zauzela drugo mesto. Hrvate sada očekuje finale sa Španijom u nedelju, dok će se Srbija boriti za bronzanu medalju.

Srbija je odigrala odlično prvo poluvreme, kako defanzivno, tako i ofanzivno, ali je Hrvatska u nastavku utakmice znatno podigla nivo igre i osigurala važan trijumf.

Pobednik je rešen u neizvesnoj završnici, iako posle prvog poluvremena nije delovalo da će biti tako. Loren Fatović je na minut i 24 sekunde pre kraja postigao gol za konačnih 8:7. Do kraja utakmice na bazenu Kantrida nije više bilo golova i domaćin se plasirao u finale. 

Sjajno su srpski vaterpolisti otvorili utakmicu na bazenu Kantrida, a prvi je, kao što je i red, povukao kapiten Filip Filipović. Sjajno je tukao levicom i to u situaciji kada Delfini nisu imali igrača više. Hrvati su odgovorili brzo preko Mara Jokovića, ali pokazaće se da je to bilo sve od njih u prvom poluvremenu.

Gojko Pijetlović rešio je da se razgoropadi na golu Srbije i potpuno je spustio roletnu. Ispred njega je odbrana Delfina delovala kao daje od betona, što je dovelo dotle da Hrvatska očajno igra u situacijama sa igračem više. Za uspeh u napadu pobrinuli su se opet Filipović, a zatim i Duško Pijetlović pa je Srbija posle prvih osam minuta vodila sa 3:1.

Odbrana Srbije delovala je još bolje i čvršće u drugoj deonici. Toliko je bila dobra da se mreža nije zatresla, a Dušan Mandić je odličnim udarcem postigao i četvrti gol za Srbiju.

Kao što je i bilo za očekivati, Hrvatska je na početku trećeg kvartala zaigrala znatno agresivnije u oba smera. I takav pristup ju je vratio u igru. Sa dva brza pogotka Lorena Fatovića i Anta Vukićevića domaćin je prišao na minus jedan (4:3) i ponovo je sve bilo otvoreno.

Pritiskali su Hrvati srpsku odbranu i na startu poslednje četvrtine Luka Lončar je izjednačio. A tribine su potpuno proključale minut i po kasnije kada je Vukićević doneo Hrvatskoj prvo vođstvo na utakmici (6:5).

U ovom periodu utakmice Srbija je imala ozbiljan problem sa realizacijom igrača više, ali je Filipović još jednom pokazao koliko razoran udarac ima. Vratio je mir u redove Delfina (6:6).

SRBIJA - HRVATSKA 7:8
/3:1, 1:0, 1:3, 2:4/

SRBIJA: Filipović 3, Pijetlović 2, Ćuk, Mandić

HRVATSKA: Fatović 3, Vukićević 2, Lončar, Joković, Vrlić

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

07.04.2018 19:38

E sad u narednih deset godina bez zlata,kapa dolje bolji su...

ODGOVORITE