БЛ: Бајерну "салатара" у априлу, по навици!

Бајерн у априлу одбранио титулу у Бундеслиги! Фудбалери минхенског Бајерна одбранили су титулу у немачкој Бундеслиги, иако је тек почетак априла.  Лаганим тријумфом у Аугзбургу 4:1, Баварци пет кола прије краја сезоне и математички освојили нову титулу у Бундеслиги, 28. у историји.  Шампион Немачке? А ко ће други?! Њима се признаје само европска титула! Бајерн оверио шесту везану круну, сад напада Лигу шампиона. . .

Фудбал 07.04.2018 | 19:10
БЛ: Бајерну "салатара" у априлу, по навици!
Баварци су у утакмици 29. кола савладали комшије из Аугзбурга резултатом 3:1 и пет утакмица пре краја математички обезбедили нову ‘салатару’.

Екипа коју је током сезоне преузео "пензионисани" Јуп Хајнкес, после неколико месеци мучења, играла је као препорођена од доласка новог-старог тренера и као ретко када била убедљива у првенству.

Једино је у сезони 2013-2014, такође под вођством Хајнкеса, Бајерн раније освајао најзначајнији домаћи трофеј – било је то крајем марта. 

Чудо у Аугзбургу се није десило, па је тако највећи немачки клуб побољшао сопствени рекорд и стигао до 28. титуле, шесте узастопне. 

Што се тиче утакмице у гостима после које је потврђено славље, она није најбоље почела за актуелног шампиона – у 18. минуту Џером Боатенг је направио велику грешку, лопту му је Кордова и шутирао, његов покушај је одбранио Улрих, али се лопта несрећно одбила до Сулеа и завршила у мрежи.

Ипак, то није много омело Бајерн, који је већ до полувремена успео да преокрене. Након нешто више од пола сата игре Џошуа Кимих је идеално центрирао са десног бока, Толисо остао усамљен у петерцу и није му било тешко да главом затресе мрежу. 

Пет минута касније на семафору је писало 1:2 и то опет након акције по десној страни – Робен је одлично прошао, вратио повратну до Берната који прихвата лопту петом, на њу натрчава Хамес Родригес и погађа ближи угао. 

Тим резултатом отишло се на одмор, да би у 62. минуту Робен трећи пут сместио лопту иза леђа Хица и оверио тријумф. Коначан резултат дело је Сандра Вагнера у финишу утакмице. 

Баварци сада имају 72 бода, округло 20 више од другопласираног Шалкеа и не занима их шта ће ‘Рудари’ урадити против Хамбурга, док је остао десети са 36 бодова. 

Гојко Качар није улазио у игру. 

У истом термину одиграна су још три сусрета 29. кола Бундеслиге – Борусија Менхенгладбах је после преокрета славила против Херте (2:1), Волфсбург је са 2:0 надиграо Фрајбург у гостима, док су у дербију зачела Келн и Мајнц поделили бодове – 1:1. 

Милоша Јојића у домаћем тиму није било због повреде кука.

"Салатара" је у рукама фудбалера Бајерна из Минхена, 28. пут у историји!

Јуп Хајнкес одлучио је да у Аугзбургу одмори већину стартера, али то се није осјетило у игри Бавараца, који су побједом 4:1 математички пет кола прије краја сезоне освојили шесту узастопну титулу у Њемачкој.

Меч су са клупе за резервне играче одгледали Матс Хумелс, Тијаго Алкантара, Том Штарке и најбољи стријелац Роберт Левандовски,  док су шансу у финишу добили Хави Мартинез, Франк Рибери и Томас Милер.

АУГЗБУРГ - БАЈЕРН МИНХЕН 1:4 (1:2)

У првих 20-ак минута домаћин је био бољи, чак стигао и до вођства након велике грешке Џерома Боатенга и аутогола Никласа Зилеа, али било је то све од Аугзбурга.

Већ до одласка на одмор, у периоду између 32. и 38. минута, Баварци су стигли и престигли предност ривала.

Прво је Корентин Толисо сам као дух главом са петерца изједначио на 1:1, да би шест минута касније Хамес Родригез након школске акције погодио ближи угао гола Марвина Хица, за потпуни преокрет.

Сјајним голом из волеја убједљив тријумф нових-старих њемачких шампиона најавио је Арјен Робен у 62. минуту, па је славље гостујућих навијача могло да почне пола часа прије краја меча.

У финишу, још један гол у мрежи домаћих. Високи Сандро Вагнер испратио је центаршут из корнера и главом погодио за коначних 1:4.

Тим из Минхена сада има 20 бодова више од другопласираног Шалкеа, који свој меч игра вечерас у гостима против посљедњепласираног ХСВ-а.

Осим у првенству, Бајерн Минхен током овог мјесеца очекују битни мечеви и у куп такмичењу, те на међународној сцени.

Након побједе у Севиљи 2:1 у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона на добром је путу да се пласира међу четири најбоље екипе Старог континента (реванш 11. априла), док ће шансу за трофеј имати и у Купу Њемачке.

У полуфиналу ће снаге одмјерити са Бајер Леверкузеном 17. априла.

ЗИЛЕ РЕКОРДЕР

Никлас Зиле са 22 године, седам мјесеци и шест дана постао је најмлађи играч у историји Бундеслиге који је постигао три аутогола.

Бајерн слави 28. титулу у својој историји! А зар сте сумњали да ће тако бити и ове године? Трон обезбеђен још крајем прошле године, када је предност у односу на другопласираног постала двоцифрена, данас је само оверен у комшилуку: Аугзбург - Бајерн 1:4! Сада је и званично све готово. Из угла Бавараца овако би могло да се каже: ви остали - забављајте се још месец дана, јурите пласман у Лигу шампиона, Лигу Европе, борите се за опстанак. Ми ћемо сада да појуримо "ушатог". 

И заиста, после шесте везане круне (други клуб са највише титула у Немачкој је Нирнберг са девет) на шта Баварци морају да се концентришу него на европски трон? На жалост заљубљеника у немачки фудбал, чак ни потпуно окретање Бајерна Европи тешко да ће допринети узбудљивости шампионске борбе у Бундеслиги. О томе најбоље сведочи ова сезона, у којој су сви назадовали, само Бајерн напредовао. Зато ових плус 20 на пет кола пре краја никога не треба да чуди. 

Утисак је, клуб из Минхена ће на јесен бити још јачи, што се са сигурношћу никако не може тврдити ни за Дортмунд, ни за Шалке, ни за Леверкузен, па ни за РБ Лајпциг. 

Прописно истумбавши екипу Јуп Хајнкес је желео да најбоље играче сачува за реванш са Севиљом. Навијачи су се чак можда потајно надали киксу, како би прослава титуле уследила наредног викенда у Минхену, али и другопозивци појачани Хамесом Родригезом, Боатенгом, Кимихом и Робеном били су на далеко вишем нивоу од домаћина. 

Аугзбург је повео комичним аутоголом Никласа Зулеа, кога је лопта погодила у нос, готово нокаутирала и одскакутала у мрежу, а све после добре одбране Улрајха. Зуле је тако постао најмлађи играч у историји Бундеслиге (22 године) са три постигнута аутогола...

Али то је било све од Аугзбурга. Бајерн у смирај првог дела пали машину и до полувремена преокреће резултат (Толисо и Родригез), а у наставку закуцава комшије - Робен и Вагнер.  

Славље до понедељка, па онда припреме за реванш са Севиљом. Титула ће из Хајнкесове главе "испарити" до сутра. Јер зна се због чега је велики Јуп сео на клупу Бајерна...    

У преосталим утакмицама борба за опстанак била је главна тема. Волфзбург је головима Данијела Дидавија славио подно Шварцвалда и направио значајан корак ка луци спаса, закомпликовавши у исто време ситуацију Фрајбурга. Келн и Мајнц поделили су бодове и то на веће задовољство гостију који су до коначних 1:1 дошли голом Де Блазиса, док је Менхенгладбах окренуо Херту (2:1) и задржао какве такве шансе да се домогне Европе наредне сезоне...  

БУНДЕСЛИГА - 29. КОЛО:

Аугзбург - Бајерн 1:4 (1:2)
/Зиле 18 аг - Толисо 32, Родригез 38, Робен 62, Вагнер 86/

Борусија Менхенгладбах - Херта 2:1 (0:1)
/Азар 75, 78 пен - Калу 40/

Келн - Мајнц 1:1 (1:0)
/Хектор 7 - Де Блазис 50/

Фрајбург - Волфсбург 0:2 (0:1)
/Дидави 2, 83/

ХСВ - Шалке (18.30)

Одиграно у петак:

Хановер - Вердер 2:1 (2:0)
/Харник 17, Клаус 42, Белфодил 74/

У недјељу:

Борусија Дортмунд - Штутгарт (15.30)
Ајнтрахт Франкфурт - Хофенхајм (18.00)
Лајпциг - Бајер Леверкузен (20.30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 72, Шалке (-1) 52, Борусија Дортмунд (-1) 48, Лајпциг (-1) 46, Бајер Леверкузен (-1) 45, Ајнтрахт (-1) 45, Хофенхајм (-1) 42, Борусија Менхенгладбах 40, Штутгарт (-1) 38, Аугзбург 36, Херта 36, Вердер 36, Хановер 35, Фрајбург 30, Волфсбург 29, Мајнц 27, Келн 21, ХСВ (-1) 19.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар