Поручио: Имамо документ о ЗСО

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је Србија дошла до, како каже, аутентичног документа који је Приштина уручила представницима САД и ЕУ о ЗСО.

Србија 07.04.2018 | 16:37
Поручио: Имамо документ о ЗСО
Како је рекао, документ о формирању ЗСО, који је представила Приштина, није ништа до обесмишљавање претходне тврдње привремених институција у Приштини да ће формирати ЗСО.

Како додаје, документ под називом “Радни механизам за асоцијацију српских општина“ говори о томе да премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај буде надлежан за спровођење и формирање Заједнице српских општина.

“Тим документом предвидели су, ни мање ни више, него да у тиму за спровођење, управљачком тиму, буду четири представника Срба. Да управљачки тим има 12 чланова, значи да има албанску већину. Овај план такође предвиђа оснивање накаквог извршног одбора који треба да даје пројектне задатке српским представницима у вези са формирањем ЗСО, а чланови су Мелиза Харадинај, Селим Селими, представници Тачија, Весељија, представници Самоопредељења, Демократског савеза Косова...“, рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Како је рекао, Приштина “уводи одбор за туторство над Србима“.

“Поделили су документ САД и ЕУ као свој званични акт и очекујемо адекватну реакцију. Ја хоћу да им поручим – такав филм нећете гледати. Срби ће радити на ЗСО онако како је то предвиђено споразумом“, рекао је он.

На питање како је Србија дошла до таквог документа из Приштине, Ђурић наводи да “имају своје канале“.

“Не заборавите да смо ми од 1912. до 1999. били тамо држава у пуном капацитету. Ово је аутентичан документ који су јуче ујутру уручили представницима САД и у Бриселу“, рекао је Ђурић.

Како је рекао, Приштина нема намеру да формира ЗСО.

Идем на Косово да будем са нашим народом, не плашим се

Директор канцеларије за Косово и Метохију потврдио је данас да иде у манастир Бањску гдје ће са Србима на сјеверу Косова и Метохије присуствовати ускршњој литургији и поручио да када српски народ тамо живи, опстаје и остаје може и он да оде да празник проведе са њима.

Ðурић је на конференцији за новинаре, одговарајући на питања, рекао да причу са дозволама за одлазак на КиМ привремене институције у Приштини користе за своје јавно мњење, али и нагласио да у сваком случају слобода кретања не би требала да буде спорна ни за кога нити да се доводи у питање.

Како је рекао и насиље прије двије недеље је производ самовоље Приштине и политике да дестабилизују прилике, да заузму, ако је могуће сјевер КиМ, али и поручио да је, без обзира шта они чинили "наша обавеза да будемо са нашим народом на КиМ".

Додао је да се не осјећа небезбједно.

"Ако наш народ може да живи доле могу и ја да одем доле за празник" рекао је Ðурић.

Извор/Фото: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Оливер

07.04.2018 14:48

Марко идес Албанцима на нерве а Србима јој висе,нејасан си Ста Хоцес ?кад је све договорено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

07.04.2018 15:06

Само ти ,Вулин,Дрецун и остала багра ако оставите србе на миру да сами наду ресење.Веруј те наце га за 24х не сто воле Сиптаре него сто се боје Вуцицеве мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солаја

07.04.2018 15:26

Само је Вулин веци назадњак од нејаког Марка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

07.04.2018 17:11

Овај ме све све више нервира, а највише када га слушам како прича. Чини ми се да је он озбиљно одлучио да буде "неки мученик", а што је најгоре за то има Вучићеву подршку. Испада да је њему теже него оном народу на Косову којег он вуче подобро за нос?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.04.2018 17:16

Овом фаца говори да је лопов,криминалац и да воли говор мрзње,еxтра само провоцира он и онај исто лоповске фаце вулин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

косово

07.04.2018 18:07

На цему ви губите вријеме...Косово је давно изгубљено

ОДГОВОРИТЕ