Трагедија у Канади: Погинули млади хокејаши!

Трагедија у Канади: Погинуо готово цео млади хокејашки тим! Велика трагедија догодила се у Канади у петак ујутру, у судару камиона и аутобуса погину је скоро цео јуниорски тим хокејашког клуба Хамболт Бронкос.

Остали спортови 07.04.2018 | 13:15
Трагедија у Канади: Погинули млади хокејаши!
У несрећи аутобуса који је превозио чланове омладинског хокејашког тима Хамболт Бронкоса, у канадској покрајини Саскечеван, погинуло 14 особа.

Постоји бојазан да ће бити још трагичних жртава, јер је неколико тешко повређених особа у критичном стању.

Погинуо је и возач аутобуса у којем су били хокејаши, док је возач камиона прошао са лакшим повредама. У току је истрага узрока несреће.

Канадски медији преносе да су се у аутобусу налазили хокејаши узраста од 16 до 21 године и да је у возилу било укупно 28 особа, укључујући возача.

Наводи се да се несрећа десила синоћ у близини Тиздејла, на 300 километара од покрајинске престонице Реџине када је у аутобус ударио камион са полуприколицом.

Неколико возила Хитне помоћи  превезло је у болнице у том региону 14 повређених, од којих је троје у критичном стању.

"Наше мисли и молитве су уз породице нашег особља и играча које су погођење невероватном трагедијом која нас је задесила. Наша породица Бронкос је у шоку и покушавамо да се држимо са нашим великим губитком", наводи се у кратком саопштењу председника клуба Кевина Геринџера.

Хокејаши су путовали на пету утакмицу плеј-оф серије против екипе Нипавина.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар