Tragedija u Kanadi: Poginuli mladi hokejaši!

Tragedija u Kanadi: Poginuo gotovo ceo mladi hokejaški tim! Velika tragedija dogodila se u Kanadi u petak ujutru, u sudaru kamiona i autobusa poginu je skoro ceo juniorski tim hokejaškog kluba Hambolt Bronkos.

Ostali sportovi 07.04.2018 | 13:15
Tragedija u Kanadi: Poginuli mladi hokejaši!
U nesreći autobusa koji je prevozio članove omladinskog hokejaškog tima Hambolt Bronkosa, u kanadskoj pokrajini Saskečevan, poginulo 14 osoba.

Postoji bojazan da će biti još tragičnih žrtava, jer je nekoliko teško povređenih osoba u kritičnom stanju.

Poginuo je i vozač autobusa u kojem su bili hokejaši, dok je vozač kamiona prošao sa lakšim povredama. U toku je istraga uzroka nesreće.

Kanadski mediji prenose da su se u autobusu nalazili hokejaši uzrasta od 16 do 21 godine i da je u vozilu bilo ukupno 28 osoba, uključujući vozača.

Navodi se da se nesreća desila sinoć u blizini Tizdejla, na 300 kilometara od pokrajinske prestonice Redžine kada je u autobus udario kamion sa poluprikolicom.

Nekoliko vozila Hitne pomoći  prevezlo je u bolnice u tom regionu 14 povređenih, od kojih je troje u kritičnom stanju.

"Naše misli i molitve su uz porodice našeg osoblja i igrača koje su pogođenje neverovatnom tragedijom koja nas je zadesila. Naša porodica Bronkos je u šoku i pokušavamo da se držimo sa našim velikim gubitkom", navodi se u kratkom saopštenju predsednika kluba Kevina Gerindžera.

Hokejaši su putovali na petu utakmicu plej-of serije protiv ekipe Nipavina.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar