ШПА: Депор побиједио Малагу и има чему да се нада!

Фудбалери Депортива победили су Малагу са 3:2 у веома занимљивом мечу којим је отворено 31. коло шпанске Ла Лиге.  Кларенс коначно има разлог за смех! Депортиво у дербију зачеља савладао Малагу. То је холандском стручњаку прва победа од доласка у Галицију.  Седорф дочекао осмех - Депортиво победио! Екипа холандске легенде прекинула низ од чак 15 мечева без победе.

Фудбал 06.04.2018 | 23:35
ШПА: Депор побиједио Малагу и има чему да се нада!
Депор је два пута водио, гости успевали да се врате, али је домаћин некако постигао трећи гол и остварио веома важан тријумф у борби за опстанак.

Стрелац победоносног гола био је Адријан у 85. минуту, што му је био други погодак на мечу, док се пре њега у стрелце уписао Лукас Перес са пенала.

Са друге стране, двоструки стрелац је био Ролан.

Депортиво је остао у зони испадања, али сада има 23 бода, пет мање од прве екипе која је безбедна, док је Малага прежаљена са само 17.

Депортиво из Ла Коруње и даље сања о опстанку у Примери, а Кларенс Седорф дочекао је прву тројку на клупи екипе из Галиције. Депортиво је на свом терену победио у дербију зачеља последњепласирани Малагу са 3:2 на премијери 31. кола шпанског шампионата.

Био је то дуел отписаних и револверашки обрачун двојице расположених - нападача Депортива Адријана и везисте Малаге, Дијега Ролана.

Обојица су били двоструки стрелци, али је на крају пресудио Адријанов гол пет минута пре краја утакмице којим је Депортиво стигао до првог тријумфа још од 9. децембра прошле године.

Наравно, велико је питање да ли ће ова победа ишта променити када је у питању борба Ла Коруње за опстанак, али сада су барем показали да могу неког да савладају.

Све је добро почело за домаћина који је повео у шестом минуту голом Лукаса Переза. Али, онда се право ниоткуда појавио Ролан и четири минута пре краја утакмице постигао изједначујући гол.

Одговорио је Адријан Лопез и то како. Поготком у 70. минуту за вођство од 2:1. Радост домаћих навијача трајала је само три минута, а онда је Ролан опет био сналажљив на петерцу Депортива.

Ипак, вредну победу Седорфовој екипи осигурао је брзоноги Адријан.

Кларенс Седорф (42), великан холандског и светског фудбала, дочекао је и своју прву тренерску победу у Примери.

Некадашњи везиста Реала, који од почетка фебруара води Депортиво, освојио је са својим тимом само три бода у првих осам кола на клупи екипе из Ла Коруње. Ипак, после пет пораза, дочекао је и тренерски првенац.

И то у изузетно важном дербију зачеља.

ДЕПОРТИВО - МАЛАГА 3:2 (1:1)

Пред 17.000 гледалаца на "Ријазору", Седорфов тим је три пута стицао предност, а "фењераш" шпанског првенства је двапут стизао. Не и трећи пут...

Голове за Ла Коруњу постигли су Лукас Перез у 6. минуту из пенала и Адријан у 70. и 85. минуту. Наду гостију да могу да избегну пораз одржавао је Дијего Ролан, али су његови погоци у 41. минуту (за 1:1) и 73 (за 2:2) ипак били недовољни и за бод.

Депор је тако "погурао" вечерашњег ривала ка Сегунди и одмакао му шест бодова. Уједно, Сефордов тим је "прескочио" на табели и тренутно претпоследњи Лас Палмас (уз утакмицу више) и остварио прву победу после чак 15 утакмица.

Седорф је коначно добио разлог да се насмеје после утакмице, након које ће му и поглед на табелу бити мање непријатан.

Ла Лига – 31. коло:

петак:

Депортиво Ла Коруња – Малага 3:2 (1:1)
(Перес 6п, Адријан 70, 85 – Ролан 41, 73)

субота:

13.00 Алавес – Хетафе
16.15 Селта Виго – Севиља
18.30 Бетис – Еибар
20.45 Барселона – Леганес

недеља:

12.00 Леванте – Лас Палмас
16.15 Реал Мадрид – Атлетико Мадрид
18.30 Реал Сосиједад – Ђирона
20.45 Валенсија – Еспањол

понедељак:

21.00 Виљареал – Атетик Билбао

Табела: Барселона 76, Атлетико 67, Реал 63, Валенсија 62, Виљареал 47, Бетис 46, Севиља 46, Ђирона 44, Селта 40, Еибар 40, Хетафе 39, Билбао 36, Леганес 36, Еспањол 36, Сосиједад 34, Алавес 32, Леванте 28, Депортиво (+1) 23, Лас Палмас 21, Малага (+1) 17.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар