ŠPA: Depor pobijedio Malagu i ima čemu da se nada!

Fudbaleri Deportiva pobedili su Malagu sa 3:2 u veoma zanimljivom meču kojim je otvoreno 31. kolo španske La Lige.  Klarens konačno ima razlog za smeh! Deportivo u derbiju začelja savladao Malagu. To je holandskom stručnjaku prva pobeda od dolaska u Galiciju.  Sedorf dočekao osmeh - Deportivo pobedio! Ekipa holandske legende prekinula niz od čak 15 mečeva bez pobede.

Fudbal 06.04.2018 | 23:35
ŠPA: Depor pobijedio Malagu i ima čemu da se nada!
Depor je dva puta vodio, gosti uspevali da se vrate, ali je domaćin nekako postigao treći gol i ostvario veoma važan trijumf u borbi za opstanak.

Strelac pobedonosnog gola bio je Adrijan u 85. minutu, što mu je bio drugi pogodak na meču, dok se pre njega u strelce upisao Lukas Peres sa penala.

Sa druge strane, dvostruki strelac je bio Rolan.

Deportivo je ostao u zoni ispadanja, ali sada ima 23 boda, pet manje od prve ekipe koja je bezbedna, dok je Malaga prežaljena sa samo 17.

Deportivo iz La Korunje i dalje sanja o opstanku u Primeri, a Klarens Sedorf dočekao je prvu trojku na klupi ekipe iz Galicije. Deportivo je na svom terenu pobedio u derbiju začelja poslednjeplasirani Malagu sa 3:2 na premijeri 31. kola španskog šampionata.

Bio je to duel otpisanih i revolveraški obračun dvojice raspoloženih - napadača Deportiva Adrijana i veziste Malage, Dijega Rolana.

Obojica su bili dvostruki strelci, ali je na kraju presudio Adrijanov gol pet minuta pre kraja utakmice kojim je Deportivo stigao do prvog trijumfa još od 9. decembra prošle godine.

Naravno, veliko je pitanje da li će ova pobeda išta promeniti kada je u pitanju borba La Korunje za opstanak, ali sada su barem pokazali da mogu nekog da savladaju.

Sve je dobro počelo za domaćina koji je poveo u šestom minutu golom Lukasa Pereza. Ali, onda se pravo niotkuda pojavio Rolan i četiri minuta pre kraja utakmice postigao izjednačujući gol.

Odgovorio je Adrijan Lopez i to kako. Pogotkom u 70. minutu za vođstvo od 2:1. Radost domaćih navijača trajala je samo tri minuta, a onda je Rolan opet bio snalažljiv na petercu Deportiva.

Ipak, vrednu pobedu Sedorfovoj ekipi osigurao je brzonogi Adrijan.

Klarens Sedorf (42), velikan holandskog i svetskog fudbala, dočekao je i svoju prvu trenersku pobedu u Primeri.

Nekadašnji vezista Reala, koji od početka februara vodi Deportivo, osvojio je sa svojim timom samo tri boda u prvih osam kola na klupi ekipe iz La Korunje. Ipak, posle pet poraza, dočekao je i trenerski prvenac.

I to u izuzetno važnom derbiju začelja.

DEPORTIVO - MALAGA 3:2 (1:1)

Pred 17.000 gledalaca na "Rijazoru", Sedorfov tim je tri puta sticao prednost, a "fenjeraš" španskog prvenstva je dvaput stizao. Ne i treći put...

Golove za La Korunju postigli su Lukas Perez u 6. minutu iz penala i Adrijan u 70. i 85. minutu. Nadu gostiju da mogu da izbegnu poraz održavao je Dijego Rolan, ali su njegovi pogoci u 41. minutu (za 1:1) i 73 (za 2:2) ipak bili nedovoljni i za bod.

Depor je tako "pogurao" večerašnjeg rivala ka Segundi i odmakao mu šest bodova. Ujedno, Sefordov tim je "preskočio" na tabeli i trenutno pretposlednji Las Palmas (uz utakmicu više) i ostvario prvu pobedu posle čak 15 utakmica.

Sedorf je konačno dobio razlog da se nasmeje posle utakmice, nakon koje će mu i pogled na tabelu biti manje neprijatan.

La Liga – 31. kolo:

petak:

Deportivo La Korunja – Malaga 3:2 (1:1)
(Peres 6p, Adrijan 70, 85 – Rolan 41, 73)

subota:

13.00 Alaves – Hetafe
16.15 Selta Vigo – Sevilja
18.30 Betis – Eibar
20.45 Barselona – Leganes

nedelja:

12.00 Levante – Las Palmas
16.15 Real Madrid – Atletiko Madrid
18.30 Real Sosijedad – Đirona
20.45 Valensija – Espanjol

ponedeljak:

21.00 Viljareal – Atetik Bilbao

Tabela: Barselona 76, Atletiko 67, Real 63, Valensija 62, Viljareal 47, Betis 46, Sevilja 46, Đirona 44, Selta 40, Eibar 40, Hetafe 39, Bilbao 36, Leganes 36, Espanjol 36, Sosijedad 34, Alaves 32, Levante 28, Deportivo (+1) 23, Las Palmas 21, Malaga (+1) 17.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar