ФРА: ПСЖ са играчем мање избјегао трећи пораз!

Фудбалери Сент Етјена и Пари Сен Жермена одиграли су нерешено 1:1 у првој утакмици 32. кола француске Лиге 1.  Дебишијев поклон Парижанима за анти климакс у Сент Етјену.  Зелени имали предност до другог минута судијске надокнаде, а онда сами себи дали гол.

Фудбал 06.04.2018 | 23:21
ФРА: ПСЖ са играчем мање избјегао трећи пораз!
Зелени су били близу да нанесу пораз Парижанима који ће извесно вратити титулу на ’Парк принчева’, али је јасно да се на

лазе у благом паду форме.Стрелац првог поготка у 17. минуту, када се најбоље снашао у петерцу гостију, након центаршута Дебишија са десног бока.

Исти играч је 15 минута касније промашио пенал за 2:0, али је претходно Сент Етјену олакшан посао јер је Кимпембе добио други жути картон и већ тада је морао у свлачионицу.

Испоставило се да ће тај промашај бити кључан, пошто је Дебиши у другом минуту надокнаде погодио сопствену мрежу и ПСЖ се спасао трећег пораза.

Српски интернационалац Невен Суботић одиграо је целу утакмицу за домаћина.

’Свеци’ сада имају 17 бодова више и утакмицу више од другопласираног Монака, док је Сент Етјен на деветој позицији са 43 бода.

Мало је недостајало да Сент Етјен после десет година победи Пари Сен Жермен. Али, баш то мало је тако велико за све француске клубове које Свеци тероришу последњих година. На крају је меч на стадиону Жофри Гишар завршен без победника 1:1 у 32. колу Лиге 1.

Домаћин је имао два трагичара у својим редовима - Матје Дебишија и Ремија Кабелу.

Први је то постао у другом минуту судијске надокнаде када га је лопта после лошег ударца Мбапеа главом погодила у колено и завршила у мрежи Сент Етјена.

Када већ Парижани нису могли сами да постигну гол, то је за њих учинио великодушни домаћин.

А шта рећи за Ремија Кабелу? Везиста Сент Етјена постигао је први гол на утакмици, а могао је и још један да много раније запечати судбину Парижана. Испоставиће се да је то скупо коштало његову екипу.

Кабела је у 17. минуту био најсналажљивији у казненом простору после центаршута Бамбе са десног бока и ћушнуо је лопту у мрежу. Само 14 минута касније могао је да дуплира предност после пенала који је направио Кимпембе.

Ипак, одлични голман Ареола га је прочитао и одбрани ударац. Нови малер задесио је ПСЖ у 41. минуту када је Кимпембе збод другог жуто картона морао напоље.

Сент Етјен је у другом полувремену био нешто бољи ривал, али памтиће се промашај Единсона Каванија, када се десетак метара није успео да пошаље лопту у празан гол.

А онда је стигао шок у судијској надокнади и то је представљало прави анти-климакс за све домаће навијаче.

Лига 1 – 32. коло:

петак:

Сент Етјен – Пари Сен Жермен 1:1 (1:0)
(Кабеља 17 – Дебиши 90+2аг)

субота:

17.00 Монако – Нант
20.00 Амијен – Каен
20.00 Анжер – Стразбур
20.00 Бордо – Лил
20.00 Генган – Троа
20.00 Тулуз – Дижон

недеља:

15.00 Ница – Рен
17.00 Мец – Олимпик Лион
21.00 Олимпик Марсеј – Монпелије

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар