FRA: PSŽ sa igračem manje izbjegao treći poraz!

Fudbaleri Sent Etjena i Pari Sen Žermena odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 32. kola francuske Lige 1.  Debišijev poklon Parižanima za anti klimaks u Sent Etjenu.  Zeleni imali prednost do drugog minuta sudijske nadoknade, a onda sami sebi dali gol.

Fudbal 06.04.2018 | 23:21
FRA: PSŽ sa igračem manje izbjegao treći poraz!
Zeleni su bili blizu da nanesu poraz Parižanima koji će izvesno vratiti titulu na ’Park prinčeva’, ali je jasno da se na

laze u blagom padu forme.Strelac prvog pogotka u 17. minutu, kada se najbolje snašao u petercu gostiju, nakon centaršuta Debišija sa desnog boka.

Isti igrač je 15 minuta kasnije promašio penal za 2:0, ali je prethodno Sent Etjenu olakšan posao jer je Kimpembe dobio drugi žuti karton i već tada je morao u svlačionicu.

Ispostavilo se da će taj promašaj biti ključan, pošto je Debiši u drugom minutu nadoknade pogodio sopstvenu mrežu i PSŽ se spasao trećeg poraza.

Srpski internacionalac Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za domaćina.

’Sveci’ sada imaju 17 bodova više i utakmicu više od drugoplasiranog Monaka, dok je Sent Etjen na devetoj poziciji sa 43 boda.

Malo je nedostajalo da Sent Etjen posle deset godina pobedi Pari Sen Žermen. Ali, baš to malo je tako veliko za sve francuske klubove koje Sveci terorišu poslednjih godina. Na kraju je meč na stadionu Žofri Gišar završen bez pobednika 1:1 u 32. kolu Lige 1.

Domaćin je imao dva tragičara u svojim redovima - Matje Debišija i Remija Kabelu.

Prvi je to postao u drugom minutu sudijske nadoknade kada ga je lopta posle lošeg udarca Mbapea glavom pogodila u koleno i završila u mreži Sent Etjena.

Kada već Parižani nisu mogli sami da postignu gol, to je za njih učinio velikodušni domaćin.

A šta reći za Remija Kabelu? Vezista Sent Etjena postigao je prvi gol na utakmici, a mogao je i još jedan da mnogo ranije zapečati sudbinu Parižana. Ispostaviće se da je to skupo koštalo njegovu ekipu.

Kabela je u 17. minutu bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru posle centaršuta Bambe sa desnog boka i ćušnuo je loptu u mrežu. Samo 14 minuta kasnije mogao je da duplira prednost posle penala koji je napravio Kimpembe.

Ipak, odlični golman Areola ga je pročitao i odbrani udarac. Novi maler zadesio je PSŽ u 41. minutu kada je Kimpembe zbod drugog žuto kartona morao napolje.

Sent Etjen je u drugom poluvremenu bio nešto bolji rival, ali pamtiće se promašaj Edinsona Kavanija, kada se desetak metara nije uspeo da pošalje loptu u prazan gol.

A onda je stigao šok u sudijskoj nadoknadi i to je predstavljalo pravi anti-klimaks za sve domaće navijače.

Liga 1 – 32. kolo:

petak:

Sent Etjen – Pari Sen Žermen 1:1 (1:0)
(Kabelja 17 – Debiši 90+2ag)

subota:

17.00 Monako – Nant
20.00 Amijen – Kaen
20.00 Anžer – Strazbur
20.00 Bordo – Lil
20.00 Gengan – Troa
20.00 Tuluz – Dižon

nedelja:

15.00 Nica – Ren
17.00 Mec – Olimpik Lion
21.00 Olimpik Marsej – Monpelije

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar