Цвајта: Фортуна више није срећна, порази се нижу!

Лидер Цвајте доживео други неуспех за само пет дана.

Фудбал 07.04.2018 | 08:45
Цвајта: Фортуна више није срећна, порази се нижу!
Фортуна је у кризи! Лидер немачке Цвајте доживео је други пораз заредом у том такмичења, а овај пут то му се десило на домаћем терену. Бохум је као гост славио са 2:1 у премијерној утакмици 29. кола и сада другопласирани Нирнберг има шансу да приђе на само три бода заостатка.

Да нешто не штима у редовима Фортуне видело се још у понедељак када је изгубила на гостовању код дављеника Дармштата. А вечерас је та криза очигледно продубљена.

Мреже се нису тресле у првом полувремену, али је зато у наставку утакмице било веома узбудљиво. За само пет минута Бохум је дошао до убедљивог вођства и отворио врата победе која га у потпуности враћа у борбу за треће место на табели.

Томас Ајсфелд је у 70. минуту после асистенције Хогланда довео Бохум у вођство. У 75. минуту било је 2:0, у улози асистента нашао се Хинтерсер, а мрежу је затресао Крузе.   

Наду домаћим навијачима вратио је Роувен Хенингс поготком из пенала десет минута пре краја утакмице, али више од тога Фортуна није успела да уради.

Обе екипе утакмицу су завршиле са по играчем мање, јер су у 88. минуту због кошкања и расправе Кан Ајхан и Ајсфелд добили друге жуте картоне.



НЕМАЧКА 2 - 29. КОЛО:

Петак 

Фортуна Диселдорф - Бохум 1:2 (0:0)
/Хенингс 79пен - Ајфелд 70, Крузе 75/

Сандхаузен - Гројтер Фирт 0:0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар