Cvajta: Fortuna više nije srećna, porazi se nižu!

Lider Cvajte doživeo drugi neuspeh za samo pet dana.

Fudbal 07.04.2018 | 08:45
Cvajta: Fortuna više nije srećna, porazi se nižu!
Fortuna je u krizi! Lider nemačke Cvajte doživeo je drugi poraz zaredom u tom takmičenja, a ovaj put to mu se desilo na domaćem terenu. Bohum je kao gost slavio sa 2:1 u premijernoj utakmici 29. kola i sada drugoplasirani Nirnberg ima šansu da priđe na samo tri boda zaostatka.

Da nešto ne štima u redovima Fortune videlo se još u ponedeljak kada je izgubila na gostovanju kod davljenika Darmštata. A večeras je ta kriza očigledno produbljena.

Mreže se nisu tresle u prvom poluvremenu, ali je zato u nastavku utakmice bilo veoma uzbudljivo. Za samo pet minuta Bohum je došao do ubedljivog vođstva i otvorio vrata pobede koja ga u potpunosti vraća u borbu za treće mesto na tabeli.

Tomas Ajsfeld je u 70. minutu posle asistencije Hoglanda doveo Bohum u vođstvo. U 75. minutu bilo je 2:0, u ulozi asistenta našao se Hinterser, a mrežu je zatresao Kruze.   

Nadu domaćim navijačima vratio je Rouven Henings pogotkom iz penala deset minuta pre kraja utakmice, ali više od toga Fortuna nije uspela da uradi.

Obe ekipe utakmicu su završile sa po igračem manje, jer su u 88. minutu zbog koškanja i rasprave Kan Ajhan i Ajsfeld dobili druge žute kartone.



NEMAČKA 2 - 29. KOLO:

Petak 

Fortuna Diseldorf - Bohum 1:2 (0:0)
/Henings 79pen - Ajfeld 70, Kruze 75/

Sandhauzen - Grojter Firt 0:0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar