Видео: Лудница бугарског дербија!

ЦСКА имао све до 84. минута, а онда је уследио Лудогорецов торнадо! Свега је било у дуелу у Разграду. Голова, преокрета и црвеног картона. . .

Фудбал 07.04.2018 | 08:15
Видео: Лудница бугарског дербија!
Какав трилер у Бугарској! Лудогорец је на свом терену после великог преокрета за само четири минута победио софијски ЦСКА са 3:2 у другом колу плеј-офа бугарског шампионата и направио огроман корак ка одбрани шампионске титуле. Сада тим из "луде шуме" има шест бодова више од ЦСКА и практично је ставио једну руку на победнички пехар.

Стрелац победоносног поготка био је румунски интернационалац Јакуб Свјерчок два минута пре краја, када се у казненом простору само поклонио и главом послао лопту у мрежу. А на трибинама је тада настао делиријум. Он је уједно проглашен и за играча утакмице, пошто је био двоструки стрелац. 

Свега је било у дуелу у Разграду. Голова, преокрета и црвеног картона. Гости су повели у судијској надокнади првог полувремена када је Кирил Десподов фантастичним ударцем са више од 25 метара скинуо паучину из гола.

А онда је у наставку утакмице узвратио Свјерчук у 51. минуту и вратио наду домаћину. А онда тренутак који је сигурно утицао на коначан исход иако није деловало тако у првом тренутку. У 55. минуту Жеферсоње у расправи одгурнуо једног играча Лудогореца, овај се стропоштао на траву, а судија му је показао други жути картон и пут у свлачионицу.

Нови шок за домаћина уследио је у 71. минуту, када је Рубен Пинто опет довео ЦСКА до вођства. И тада је деловало да је све готово. Свима на стадиону осим играчима Лудогореца. За само четири минута прешли су пут од пакла до краја. Најпре је у 84. минуту Клаудију Кесеру изједначио, а већ поменути Свјерчок у 88. донео победу.