''Делфини'' потопили Француску, са Хрватском за финале!

Ватерполисти Србије остварили су другу убедљиву победу на Европа купу у Ријеци, овога пута над Француском – 13:2.  Срби спремни за Хрвате: "Ривали, не непријатељи!" Екипа Дејана Савића рутински победила Француску пред суботњи "светски класик". Селектор Србије нагласио важно у најави дербија.

Остали спортови 06.04.2018 | 20:35
''Делфини'' потопили Француску, са Хрватском за финале!
'Делфини' су на старту такмичења декласирали Црну Гору, а дан касније били још убедљивији против 'Триколора'.

Изабраници Дејана Савића су већ у првих осам минута решили питање победника јер су уводну четвртину добили са 4:1, а потом само повећавали резултат.

Најбољи у нашем тиму био је Гаврил Суботић са три постигнута поготка, по два су додали Филип Филиповић, Никола Јакшић и Милош Ћук, док су се по једном у стрелце уписивали Душан Мандић, Радомир Драшовић, Душко Пијетловић и Ђорђе Лазић.

С друге стране, голове за Француску постигли су Михал Издински, односно Мехди Марзуки.

Иако су у хрватском граду остварили две убедљиве победе, српски ватерполисти нису на првом месту у групи, пошто Хрватска има бољу гол разлику. Коцкасти су токм дана савладали Црну Гору резулатом 10:5, али су претходно демолирали Французе са 20:5.

Управо ће међусобни дуел две велике репрезентације одлучити о финалисти Европа купа – Србија и Хрватска састају се у суботу од 19 часова.

Ватерполисти Србије остварили су и другу победу на завршном турниру првог Европа купа и спремни дочекали велики дерби, против Хрватске.

После тријумфа против Црне Горе у четвртак, изабраници Дејана Савића мирно и убедљиво су у Ријеци "потопили" Французе, резултатом 13:2 (4:1,1:1, 5:0, 3:0).

У утакмици о којој коначан скор говори сасвим довољно, голове за Србију постигли су Гаврил Суботић (три), Филип Филиповић, Никола Јакшић, Милош Ћук (по два), као и Душан Мандић, Радомир Драшовић, Душко Пијетловић и Ђорђе Лазић (по један).

Размишљајући о напорима и узбудљивом викенду, минутажу су поделили и голмани, па је Бранислав Митровић бранио у прве две четвртине, а Гојко Пијетловић у преостале две, током којих је одбранио и петерац.

Дејан Савић је уместо Милана Алексића користио Петра Томића, а једина негативна ствар била је црвени картон Страхиње Рашовића, који ипак није имао последица.

Следећи меч "делфини" ће играти у суботу и биће то ватерполо спектакл у Ријеци, Хрватска - Србија. Дуел ће почети у 19 часова и одлучиће победника групе и финалисту.

Хрватска ће у том мечу играти без капитена, јер је Андре Бушље у финишу утакмице против Црне Горе учествовао у инциденту и био кажњен црвеним картоном. ЛЕН је одлучио да га због тога казни утакмицом неиграња.

"Очекујем спектакл какав је био у Сплиту. Последњих година смо заиста велики ривали и о вредностима светског првака не треба да трошим речи. Сигуран сам да ће бити одлична утакмица, надам се фер и коректна. Ми јесмо велики ривали, али нисмо непријатељи и то треба да се зна"; рекао је после меча селектор Дејан Савић.

Селектор Хрватске Ивица Туцак био је кратак.

"Очекује нас светски класик. Знамо ко нам је ривал и даћемо и једни и други све од себе, па нека буде по оној 'ком опанци, а ком обојци'", изјавио је он.

На једној страни светски шампиони, на другој олимпијски и европски прваци. Ватерполо у овом тренутку не може да пружи бољи меч.

СРБИЈА - ФРАНЦУСКА 13:2 (4:1, 1:1, 5:0, 3:0)

Базен: Здравко Ћиро Ковачић. Гледалаца: 200. Судије: Гомез (Шпанија), Ахладотис (Грчка). Играч више: Србија 14 (8), Француска 7(0). Петерци: Француска 1 (0)

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, В.Рашовић, Драшовић 1, Ћук 2, Д.Пијетловић 1, Лазић 1, Томић, Јакшић 2, Филиповић 2, Суботић 3, С.Рашовић, Б.Митровић. Селектор: Савић.

ФРАНЦУСКА: Гарсум Судаиер, Оливон, Верну, Кнас, Дени, Верно, Издински 1, Марзуки 1, Дино, Ванпеперстат, Лепонт, Фонтани. Селектор: Вуканић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар