''Delfini'' potopili Francusku, sa Hrvatskom za finale!

Vaterpolisti Srbije ostvarili su drugu ubedljivu pobedu na Evropa kupu u Rijeci, ovoga puta nad Francuskom – 13:2.  Srbi spremni za Hrvate: "Rivali, ne neprijatelji!" Ekipa Dejana Savića rutinski pobedila Francusku pred subotnji "svetski klasik". Selektor Srbije naglasio važno u najavi derbija.

Ostali sportovi 06.04.2018 | 20:35
''Delfini'' potopili Francusku, sa Hrvatskom za finale!
'Delfini' su na startu takmičenja deklasirali Crnu Goru, a dan kasnije bili još ubedljiviji protiv 'Trikolora'.

Izabranici Dejana Savića su već u prvih osam minuta rešili pitanje pobednika jer su uvodnu četvrtinu dobili sa 4:1, a potom samo povećavali rezultat.

Najbolji u našem timu bio je Gavril Subotić sa tri postignuta pogotka, po dva su dodali Filip Filipović, Nikola Jakšić i Miloš Ćuk, dok su se po jednom u strelce upisivali Dušan Mandić, Radomir Drašović, Duško Pijetlović i Đorđe Lazić.

S druge strane, golove za Francusku postigli su Mihal Izdinski, odnosno Mehdi Marzuki.

Iako su u hrvatskom gradu ostvarili dve ubedljive pobede, srpski vaterpolisti nisu na prvom mestu u grupi, pošto Hrvatska ima bolju gol razliku. Kockasti su tokm dana savladali Crnu Goru rezulatom 10:5, ali su prethodno demolirali Francuze sa 20:5.

Upravo će međusobni duel dve velike reprezentacije odlučiti o finalisti Evropa kupa – Srbija i Hrvatska sastaju se u subotu od 19 časova.

Vaterpolisti Srbije ostvarili su i drugu pobedu na završnom turniru prvog Evropa kupa i spremni dočekali veliki derbi, protiv Hrvatske.

Posle trijumfa protiv Crne Gore u četvrtak, izabranici Dejana Savića mirno i ubedljivo su u Rijeci "potopili" Francuze, rezultatom 13:2 (4:1,1:1, 5:0, 3:0).

U utakmici o kojoj konačan skor govori sasvim dovoljno, golove za Srbiju postigli su Gavril Subotić (tri), Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk (po dva), kao i Dušan Mandić, Radomir Drašović, Duško Pijetlović i Đorđe Lazić (po jedan).

Razmišljajući o naporima i uzbudljivom vikendu, minutažu su podelili i golmani, pa je Branislav Mitrović branio u prve dve četvrtine, a Gojko Pijetlović u preostale dve, tokom kojih je odbranio i peterac.

Dejan Savić je umesto Milana Aleksića koristio Petra Tomića, a jedina negativna stvar bila je crveni karton Strahinje Rašovića, koji ipak nije imao posledica.

Sledeći meč "delfini" će igrati u subotu i biće to vaterpolo spektakl u Rijeci, Hrvatska - Srbija. Duel će početi u 19 časova i odlučiće pobednika grupe i finalistu.

Hrvatska će u tom meču igrati bez kapitena, jer je Andre Bušlje u finišu utakmice protiv Crne Gore učestvovao u incidentu i bio kažnjen crvenim kartonom. LEN je odlučio da ga zbog toga kazni utakmicom neigranja.

"Očekujem spektakl kakav je bio u Splitu. Poslednjih godina smo zaista veliki rivali i o vrednostima svetskog prvaka ne treba da trošim reči. Siguran sam da će biti odlična utakmica, nadam se fer i korektna. Mi jesmo veliki rivali, ali nismo neprijatelji i to treba da se zna"; rekao je posle meča selektor Dejan Savić.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak bio je kratak.

"Očekuje nas svetski klasik. Znamo ko nam je rival i daćemo i jedni i drugi sve od sebe, pa neka bude po onoj 'kom opanci, a kom obojci'", izjavio je on.

Na jednoj strani svetski šampioni, na drugoj olimpijski i evropski prvaci. Vaterpolo u ovom trenutku ne može da pruži bolji meč.

SRBIJA - FRANCUSKA 13:2 (4:1, 1:1, 5:0, 3:0)

Bazen: Zdravko Ćiro Kovačić. Gledalaca: 200. Sudije: Gomez (Španija), Ahladotis (Grčka). Igrač više: Srbija 14 (8), Francuska 7(0). Peterci: Francuska 1 (0)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović, Drašović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Lazić 1, Tomić, Jakšić 2, Filipović 2, Subotić 3, S.Rašović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

FRANCUSKA: Garsum Sudaier, Olivon, Vernu, Knas, Deni, Verno, Izdinski 1, Marzuki 1, Dino, Vanpeperstat, Lepont, Fontani. Selektor: Vukanić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar