Клоп нема проблема око састава - али, буквално!

Менаџер Ливерпула, хтео-не хтео, већ зна како ће му изгледати везни ред за реванш на "Етихаду". Питање је, ипак, ко ће морати да се жртвује у "Мерсисајд дербију".

Фудбал 06.04.2018 | 16:15
Клоп нема проблема око састава - али, буквално!
Менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, док чека вести о Мохамеду Салаху бар “нема проблема” са састављањем везног реда за реванш меч четвртфинала Лиге шампиона са Манчестер ситијем.

Немац у уторак увече на “Етихаду” неће моћи да рачуна на суспендованог капитена Џордана Хендерсона, што је свакако мањи проблем за “редсе” у овом тренутку од вести о томе да проблеми са леђима Емреа Џана нису уопште наивни И да би репрезентативац Немачке лако могао да пропусти И Светско првенство у Русији.

Прошле недеље, после само неколико минута у игри којима је окончао постепени излазак из повреде колена, Адам Лалана повредио је задњу ложу И то прилично “гадно”, тако да И Енглез стрепи када је одлазак на Мундијал у питању.

Све то довело је Клопа у незавидну ситуацију, упркос великој победи од 3:0 из првог меча на “Енфилду”. Уколико не планира да мења 4-3-3 формацију, мада би изостанак Салаха могао да натера харизматичног менаџера на такав потез, Клоп већ овог петка може да констатује да ће Манчестер ситију супротставити везни ред у ком ће заиграти Ђорђинио Вајналдум, Алекс Окслејд-Чемберлејн И ветеран Џејмс Милнер.

Овај Клопов “универзални војник” И један од фудбалера који су били вишак у Манчестер ситију приликом уласка у мегаломански подухват назван “Пеп Гвардиола”, скоро да је играо на свим позицијама у Ливерпулу (осим центарфора) И то са поприличним успехом.

Након што је једно време био враћен из маневра на бочне позиције, где је покривао И десну И леву страну, Клоп је Милнера ове сезоне чешће користио у везном реду одакле је овај наизглед некреативни борац забележио седам асистенција у Лиги шампиона после чега му недостаје још једна да изједначи Нејмаров рекорд остварен прошле сезоне.

Колико је извесно да ће Ливерпул почети са Вајналдумом, Окслејд-Чемберлејном И Милнером у уторак увече, извесно је И да ће суспендовани Хендерсон заиграти у суботу у 13:30 на “Гудисон парку”, дому градског ривала Евертона. С обзиром на то да је елиминисао себе из конкуренције за “Етихад”, капитен “редса” мораће да запне у утакмици која ће за основни циљ имати чување од повреда И умора пред меч сезоне са “грађанима”. Оно што ћемо теже претпоставити је – ко ће играти поред Хендерсона?

Последње информације изМелвуда говоре о томе да ће Салах, који је због бола у пределу препона напустио први меч са Манчестер ситијем у 52. минуту (након што је дао први, а наместио трећи гол), прескочити “Мерсисајд дерби” са Евертоном И онда заиграти на “Етихаду”, јер се – цитирамо – ради о мањем истегнућу које би Египћанин требало да залечи до уторка.

Клоп је донео одлуку да крене кроз сезону 2017/18, упоредо борећи се у Премијер лиги И Лиги шампиона, са шесторицом везних играча од којих су, како смо рекли, двојица можда И завршила сезону док је један суспендован. Опције би у неком смислу могле да буду 18-годишњи Бен Вудбурн, који је по природи крилни нападач, баш као И две године старији Доминик Соланке. На позајмицама, “редси” од везиста имају Марка Грујића (Кардиф), Педра Чиривељу (Виљем), Џордана Вилијамса (Рочдејл) И Овијеа Ејарију (Сандерленд).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар