Klop nema problema oko sastava - ali, bukvalno!

Menadžer Liverpula, hteo-ne hteo, već zna kako će mu izgledati vezni red za revanš na "Etihadu". Pitanje je, ipak, ko će morati da se žrtvuje u "Mersisajd derbiju".

Fudbal 06.04.2018 | 16:15
Klop nema problema oko sastava - ali, bukvalno!
Menadžer Liverpula, Jirgen Klop, dok čeka vesti o Mohamedu Salahu bar “nema problema” sa sastavljanjem veznog reda za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester sitijem.

Nemac u utorak uveče na “Etihadu” neće moći da računa na suspendovanog kapitena Džordana Hendersona, što je svakako manji problem za “redse” u ovom trenutku od vesti o tome da problemi sa leđima Emrea Džana nisu uopšte naivni I da bi reprezentativac Nemačke lako mogao da propusti I Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Prošle nedelje, posle samo nekoliko minuta u igri kojima je okončao postepeni izlazak iz povrede kolena, Adam Lalana povredio je zadnju ložu I to prilično “gadno”, tako da I Englez strepi kada je odlazak na Mundijal u pitanju.

Sve to dovelo je Klopa u nezavidnu situaciju, uprkos velikoj pobedi od 3:0 iz prvog meča na “Enfildu”. Ukoliko ne planira da menja 4-3-3 formaciju, mada bi izostanak Salaha mogao da natera harizmatičnog menadžera na takav potez, Klop već ovog petka može da konstatuje da će Mančester sitiju suprotstaviti vezni red u kom će zaigrati Đorđinio Vajnaldum, Aleks Okslejd-Čemberlejn I veteran Džejms Milner.

Ovaj Klopov “univerzalni vojnik” I jedan od fudbalera koji su bili višak u Mančester sitiju prilikom ulaska u megalomanski poduhvat nazvan “Pep Gvardiola”, skoro da je igrao na svim pozicijama u Liverpulu (osim centarfora) I to sa popriličnim uspehom.

Nakon što je jedno vreme bio vraćen iz manevra na bočne pozicije, gde je pokrivao I desnu I levu stranu, Klop je Milnera ove sezone češće koristio u veznom redu odakle je ovaj naizgled nekreativni borac zabeležio sedam asistencija u Ligi šampiona posle čega mu nedostaje još jedna da izjednači Nejmarov rekord ostvaren prošle sezone.

Koliko je izvesno da će Liverpul početi sa Vajnaldumom, Okslejd-Čemberlejnom I Milnerom u utorak uveče, izvesno je I da će suspendovani Henderson zaigrati u subotu u 13:30 na “Gudison parku”, domu gradskog rivala Evertona. S obzirom na to da je eliminisao sebe iz konkurencije za “Etihad”, kapiten “redsa” moraće da zapne u utakmici koja će za osnovni cilj imati čuvanje od povreda I umora pred meč sezone sa “građanima”. Ono što ćemo teže pretpostaviti je – ko će igrati pored Hendersona?

Poslednje informacije izMelvuda govore o tome da će Salah, koji je zbog bola u predelu prepona napustio prvi meč sa Mančester sitijem u 52. minutu (nakon što je dao prvi, a namestio treći gol), preskočiti “Mersisajd derbi” sa Evertonom I onda zaigrati na “Etihadu”, jer se – citiramo – radi o manjem istegnuću koje bi Egipćanin trebalo da zaleči do utorka.

Klop je doneo odluku da krene kroz sezonu 2017/18, uporedo boreći se u Premijer ligi I Ligi šampiona, sa šestoricom veznih igrača od kojih su, kako smo rekli, dvojica možda I završila sezonu dok je jedan suspendovan. Opcije bi u nekom smislu mogle da budu 18-godišnji Ben Vudburn, koji je po prirodi krilni napadač, baš kao I dve godine stariji Dominik Solanke. Na pozajmicama, “redsi” od vezista imaju Marka Grujića (Kardif), Pedra Čirivelju (Viljem), Džordana Vilijamsa (Ročdejl) I Ovijea Ejariju (Sanderlend).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar