Њемачко проклетство: Емре Џан „виси“ за Мундијал!

Да ли се то понављају 2010. и 2014. година?

Фудбал 08.04.2018 | 08:00
Њемачко проклетство: Емре Џан „виси“ за Мундијал!
Цела Немачка на иглама. Емре Џан „виси“ за Мундијал!

Један од битнијих играча у селекцији Јоакима Лева, можда не први избор на позицији задњег везног, свакако користан и учинковит кад би добио шансу, неизвестан је за учешће на Првенству света. Повреда леђа, задобијена у раној фази сусрета са Вотфордом пре три седмице, не само да није залечена, него прети да одвоји сјајног дефанзивног везног од терена до краја сезоне. Можда и за пут у Русију.

Тренутно је сигурно само да Јирген Клоп не може да рачуна на Џана у реваншу четвртфинала Лиге шампиона против Манчестер Ситија (ситуацију додатно погоршава суспензија Џордана Хендерсона који игра на истој позицији и повреда Адама Лалане, док би Мо Салах требало да буде спреман). Са Енфилда се не оглашавају, међутим, многобројни извори наводе да би поменути дуел са Вотфордом могао да се испостави послендјим на којем је 24-годишњи централни везиста носио црвени дрес. Њему у јуну истиче уговор, Јувентус слови као фаворит да га доведе без обештећења и сасвим је могуће да се што због повреде што бзбог неизвесне будућности он неће враћати у тим.

Далеко веће бриге има Јоахим Лев, пошто може да изгуби битног играча у ротацији за Мундијал. Не би му био први пут. У Јужну Африку 2010. није могао да води тадашњег капитена и понајбољег играча Михаела Балака (лигаменти колена), као и пројектиованог првог голмана Ренеа Адлера(операција ребра), у Бразилу 2014. му је недостајала звезда у успону Марко Ројс (скочни зглоб).

Проклетство се, изгледа, наставља на примеру Емреа Џана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар