Njemačko prokletstvo: Emre Džan „visi“ za Mundijal!

Da li se to ponavljaju 2010. i 2014. godina?

Fudbal 08.04.2018 | 08:00
Njemačko prokletstvo: Emre Džan „visi“ za Mundijal!
Cela Nemačka na iglama. Emre Džan „visi“ za Mundijal!

Jedan od bitnijih igrača u selekciji Joakima Leva, možda ne prvi izbor na poziciji zadnjeg veznog, svakako koristan i učinkovit kad bi dobio šansu, neizvestan je za učešće na Prvenstvu sveta. Povreda leđa, zadobijena u ranoj fazi susreta sa Votfordom pre tri sedmice, ne samo da nije zalečena, nego preti da odvoji sjajnog defanzivnog veznog od terena do kraja sezone. Možda i za put u Rusiju.

Trenutno je sigurno samo da Jirgen Klop ne može da računa na Džana u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester Sitija (situaciju dodatno pogoršava suspenzija Džordana Hendersona koji igra na istoj poziciji i povreda Adama Lalane, dok bi Mo Salah trebalo da bude spreman). Sa Enfilda se ne oglašavaju, međutim, mnogobrojni izvori navode da bi pomenuti duel sa Votfordom mogao da se ispostavi poslendjim na kojem je 24-godišnji centralni vezista nosio crveni dres. Njemu u junu ističe ugovor, Juventus slovi kao favorit da ga dovede bez obeštećenja i sasvim je moguće da se što zbog povrede što bzbog neizvesne budućnosti on neće vraćati u tim.

Daleko veće brige ima Joahim Lev, pošto može da izgubi bitnog igrača u rotaciji za Mundijal. Ne bi mu bio prvi put. U Južnu Afriku 2010. nije mogao da vodi tadašnjeg kapitena i ponajboljeg igrača Mihaela Balaka (ligamenti kolena), kao i projektiovanog prvog golmana Renea Adlera(operacija rebra), u Brazilu 2014. mu je nedostajala zvezda u usponu Marko Rojs (skočni zglob).

Prokletstvo se, izgleda, nastavlja na primeru Emrea Džana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar