Куп Европе: Србија убједљива против Црне Горе!

Ватерполисти Србије савладали су великог ривала Црну Гору 9:5, у дербију првог кола Купа Европе у Ријеци.  За почетак - успео реванш Црногорцима! Добра игра и мирна победа "делфина" на отварању завршног турнира Европа купа у Ријеци.

Остали спортови 05.04.2018 | 22:10
Куп Европе: Србија убједљива против Црне Горе!
Иако су "Ајкуле" повеле 1:0, наши "Делфини" су од почетка диктирали ритам током целог меча, који су преломили са 3:1 у другом периоду за вођство од 6:3 на полувремену.

Тачку је ставио капитен Филип Филиповић голом за 7:3 почетком трећег квартала, након чега ривал више није имао снаге да се супротстави.

Србију су са по два гола предводили Филиповић и Душко Пијетловић, а по један су постигли Душан Мандић, Радомир Драшовић, Милош Ћук, Гаврић Суботић и Страхиња Рашовић.

По гол за Црну Гору постигли су Марко Петковић, Ђуро Радовић, Драган Драшковић (пет шутева), Саша Мишић и Владан Спаић.

У другом колу Групе Б Србија у петак игра против Француске (19:00), која је на премијери турнира доживела дебакл против домаћина Хрватске са 20:5.

У Групи А Шпанија је савладала Италију 11:4, док су Мађарска и Грчка ремизирали 9:9. У другом колу састају се Мађарска – Италија и Шпанија – Грчка.

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је пре две недеље у Подгорици од Црногораца и тим неуспехом остала без пласмана на завршни турнир Светске лиге.

Прилика за реванш стигла је брзо и искоришћена је.

У првој утакмици финалног турнира Европа купа у Ријеци, Србија је у четвртак увече победила Црну Гору резултатом 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1) и у добром расположењу дочекала утакмицу 2. кола против Француске (петак, 19 часова).

По два гола за нашу селекцију постигли су капитен Филип Филиповић и центар Душко Пијетловић, а по гол су дали Душан Мандић, Радомир Драшовић, Милош Ћук, Гаврил Суботић и Страхиња Рашовић.

Извештај утакмице ватерполо савеза:

"Равноправна прва четвртина. Ривал у чијем саставу није било овде пријављеног Ивовића је почео слободније, одмах повео преко Спајића а затим имао изгледну прилику са играчем више. Србија се вратила голом Страхиње Рашовића после атрактивне акције и играча више. Вођство је сјајним шутем донео Ћук али је одмах изједначио Ђуро Радовић. За последњи напад у четвртини Савић је тражио тајм аут и решење за црногорски пресинг. Србија је осам секунди добила играча више а Филиповић је после неколико тренутака реализовао акцију за минималну предност.

Србија је била конкретнија у другој четвртини. После сјајне одбране Лазовића на зицер Суботића Пијетловић је реализовао играча више. Тешко су наи бекови излазили на крај са центрима Црне Горе. Мишић је смањио на 4:3 али је наредни напад представљао мајсторију, параболу Душка Пијетловића. Потом је Александар Радовић из петерца имао прилику да смањи али је Бранислав Митровић изванредно реаговао. Савић је минут пре краја опет тражио тајм аут. Прва акција није уродила плодом, затим је добијен играч више а са сиреном је Суботић погодио мрежу. Први пут три гола предности.

Почетком трећег дела Лазић је изнудио петерац којег је Филиповић претворио у 7:3. Српска одбрана је била све боља, Црна Гора два пута била без решења са играчем више. Марко Петковић је прекинуо пост своје екипе савлдавши Митровића да би на сјајан начин узвратио Душан Мандић. Шћепановић који је заменио Лазовића на полувремену је био немоћан.До краја четвртине Србија је сигурно контролисала ток игре, ослањајући се пре свега на одбрану и сјајан учинак са играчем мање.

Играло се на крају лаганије, обе екипе свесне да је питање победника решено. Драшовић је искористио играча више за 9:4. Драшковић је 55 секунди пре краја постигао пети гол за Црну Гору и тако поставио коначан резултат".

После меча, Душан Мандић је нагласио да је одбрана била најважнија, као и увек.

"Имали смо контролу и од друге четвртине све је било како треба. Задовољан сам, следе Французи, па онда дерби са Хрватском".

Никола Јакшић рекао је да очекује боље игре док буде одмицао турнир, а двоструки стрелац Пијетловић рекао је да су почетни проблеми са црногорским центрима били узроковани искључиво грешкама у "затварању" наше репрезенетације.

"Када смо то у другој четвртини решили, утакмица је постала лака посебно када је одбрана у питању. Напад се мало мучио, али дуго нисмо играли заједно и то се осетило. Задовољан сам и што смо издржали њихов налет у последњој четвртини када су кренули оштрије".

Куп Европе, И коло:

Група А:

Мађарска – Грчка 9:9
Италија – Шпанија 4:11

Табела: Шпанија 3, Мађарска 1, Грчка 1, Италија 0

Група Б:

Француска – Хрватска 5:20
Србија – Црна Гора 9:5

Табела: Хрватска 3, Србија 3, Црна Гора 0, Француска 0

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар