Кампању платио милионима евра?

Украјински истражитељи испитују наводе да је Муамер ел Гадафи дао вишемилионску донацију у еврима за председничку кампању Јулије Тимошенко 2010.

Свијет 05.04.2018 | 21:30
Кампању платио милионима евра?
То је саопштио украјински посланик Володимир Аријев.

Аријев, који је члан владајуће странке Петра Порошенка, казао је да су он и други посланици тражили од Националног бироа за борбу против корупције да испита наводе објављене у фебруару у арапским новинама Ашарк ел Аусет, преноси Ројтерс.

Према писању тог листа, представник Гадафија је приватним авионом стигао у Кијев како би испоручио торбу са четири милиона евра у готовини, као финансијску помоћ кампањи Јулије Тимошенко.

"Чим се та информација појавила у медијима, тројица посланика су упутила захтев Бироу са захтевом да се провери та информација", рекао је Аријев и додао да је Биро прихватио захтев.

Према украјинском закону, државне институције морају да испитају сваку тврдњу коју траже чланови парлемента.

Кривични поступак није покренут.

Из прес службе Јулије Тимошенко поручили су да је то "глупост" и да информација није тачна.

Како се наводи, овај случај прети да увуче Тимошенко у скандал у вези с Гадафијевом наводном новчаном умешаношћу у изборе у неким земљама.

У Француској је недавно покренута истрага о томе да ли је бивши председник Никола Саркози примио пет милиона евра од Либије како би финансирао председничку кампању 2007. године.

Тимошенко је два пута била бирана за премијерку Украјине, а према најновијем истраживању када би се председнички избори одржавали данас освојила би 18,7 одсто гласова, наспрам 15,6 колико би освојио актуелни председник Петро Порошенко.

Наредни председнички избори одржаће се у марту 2019. године.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Газда

05.04.2018 19:33

Е јес био газда.Тај је сједио под сатором зајебавао се и дјелио лову бјелисвјетској камарили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

05.04.2018 19:39

Нема ста питати, Гадафи је давао свима и саком и капом, такав цовјек питање да ли це се родити, зато није ваљо никоме, зали Бозе му породице и њега самога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г

06.04.2018 09:52

СВЕ КОЈЕ ЈЕ ФИНАСИРАО НА СТРЕЉАЊЕ А ФРАНЦУЗИ МОРАЈУ САРКОЗИЈА ХИТНО УПОКОЈИТ, НЕЋЕ СЕ МОЋИ БАШКАРИТИ НОВЦЕМ МРТВОГ ГАДАФИЈА.ХРАНИ КЕРЧЕ ДА ТЕ РАСКОМАДА.