ЕП - жријеб: Руни није био "срећан" за "Змајиће" и "Орлиће"!

Тешка групе за БиХ и Србију на предстојећем Европском првенству.

Фудбал 05.04.2018 | 20:45
ЕП - жријеб: Руни није био "срећан" за "Змајиће" и "Орлиће"!
У енглеском националном фудбалског центру "Ст Георге'с Парк" обављен је жријеб парова за кадетско Европско првенство 2018. године, а "домаћин" је био славни енглески фудбалер Вејн Руни који је "Змајиће" смјестио у групу "Ц", а "Орлиће" у "Д".

Репрезентација БиХ ће играти са Белгијом, Ирском и Данском, а из сваке групе двије најбоље репрезентације пролазе у четвртфинале.

"Орлићи" су у групи са Шпанијом, Холандијом и Њемачком!

Поред увијек неугодне и моћне "црвене фурије", која је годинама доминантна у млађим категоријама, ту су још актуелни шампиони Старог континента – Нијемци и Холанђани, чија школа фудбала Србији никада није пријала.

Након жријеба групу је прокоментарисао селектор БиХ, Сакиб Малкочевић.

"Сигурно је да смо могли и горе проћи, али свјесни смо да на Европском првенству нема лаких противника. Вјероватно смо и ми један од тимова које други желе да извуку. Ми ћемо анализирати наше противнике. Данску познајемо јер смо играли са њима у елитном кругу квалификација. Побиједили смо, али нас то не смије заварати. Била је то тешка утакмица. Ирска је била убједљиво прва у својој групи, Белгијанци су нешто теже остварили пласман на Еуро. На први поглед ова група изгледа лакша од оне коју смо имали у елитној рунди, али сигурно нас очекују захтјевне утакмице. Међутим, вјерујем да се можемо са свима носити, припремићемо се и дати све од себе да ове године на Еуру направимо још један искорак", рекао је Малкочевић за сајт ФС БиХ.

Ово је трећи узастопни пласман на Европско првенство за У17 репрезентацију БиХ.

ГРУПА А: Енглеска, Израел, Италија, Швицарска
ГРУПА Б: Словенија, Шведска, Норвешка, Португал
ГРУПА Ц: Босна и Херцеговина, Ирска, Белгија, Данска
ГРУПА Д: Шпанија, Њемачка, Србија, Холандија

Европско првенство у Енглеској почиње 4. и трајаће до 20. маја, а сусрети ће бити одиграни у Ротерхаму, Честерфилду, Валсалу, Буртону и Логбороу..

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар