EP - žrijeb: Runi nije bio "srećan" za "Zmajiće" i "Orliće"!

Teška grupe za BiH i Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Fudbal 05.04.2018 | 20:45
EP - žrijeb: Runi nije bio "srećan" za "Zmajiće" i "Orliće"!
U engleskom nacionalnom fudbalskog centru "St George's Park" obavljen je žrijeb parova za kadetsko Evropsko prvenstvo 2018. godine, a "domaćin" je bio slavni engleski fudbaler Vejn Runi koji je "Zmajiće" smjestio u grupu "C", a "Orliće" u "D".

Reprezentacija BiH će igrati sa Belgijom, Irskom i Danskom, a iz svake grupe dvije najbolje reprezentacije prolaze u četvrtfinale.

"Orlići" su u grupi sa Španijom, Holandijom i Njemačkom!

Pored uvijek neugodne i moćne "crvene furije", koja je godinama dominantna u mlađim kategorijama, tu su još aktuelni šampioni Starog kontinenta – Nijemci i Holanđani, čija škola fudbala Srbiji nikada nije prijala.

Nakon žrijeba grupu je prokomentarisao selektor BiH, Sakib Malkočević.

"Sigurno je da smo mogli i gore proći, ali svjesni smo da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Vjerovatno smo i mi jedan od timova koje drugi žele da izvuku. Mi ćemo analizirati naše protivnike. Dansku poznajemo jer smo igrali sa njima u elitnom krugu kvalifikacija. Pobijedili smo, ali nas to ne smije zavarati. Bila je to teška utakmica. Irska je bila ubjedljivo prva u svojoj grupi, Belgijanci su nešto teže ostvarili plasman na Euro. Na prvi pogled ova grupa izgleda lakša od one koju smo imali u elitnoj rundi, ali sigurno nas očekuju zahtjevne utakmice. Međutim, vjerujem da se možemo sa svima nositi, pripremićemo se i dati sve od sebe da ove godine na Euru napravimo još jedan iskorak", rekao je Malkočević za sajt FS BiH.

Ovo je treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo za U17 reprezentaciju BiH.

GRUPA A: Engleska, Izrael, Italija, Švicarska
GRUPA B: Slovenija, Švedska, Norveška, Portugal
GRUPA C: Bosna i Hercegovina, Irska, Belgija, Danska
GRUPA D: Španija, Njemačka, Srbija, Holandija

Evropsko prvenstvo u Engleskoj počinje 4. i trajaće do 20. maja, a susreti će biti odigrani u Roterhamu, Česterfildu, Valsalu, Burtonu i Logborou..

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar