Утакмица коју је Сити изгубио још у аутобусу...!

Ако после свих мера које су Енглези увели да обуздају хулигане и даље постоји стадион на ком је непријатно играти, ако нисте играч домаћег тима, то је "Енфилд". Нарочито у Лиги шампиона. . .

Фудбал 05.04.2018 | 19:45
Утакмица коју је Сити изгубио још у аутобусу...!
Најбољи тим Енглеске ове сезоне, мада неки тврде и Европе, примио је први гол у 12, други у 21, а трећи у 31. минуту утакмице на "Енфилду".

То је био и крај мука Манчестер ситија у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона са Ливерпулом, која је почела прилично раније од уобичајеног УЕФА термина од 20.45.

Нико на "Етихаду", а први Пеп Гвардиола, неће признати да је врео дочек који су им у уским улицама Мерсисајда приредили навијачи "редса" разлог због ког су примили три гола за пола сата игре, баш као ни да несносна енфилдска бука са трибина има везе са начином на који је Сити одиграо првог полувреме.

Али, исто тако слагао би свако ко би рекао да је "грађанима" било пријатно у аутобусу, према ком су кроз црвени дим летеле флаше и лименке пива, а потом и у тунелу изнад којег је стајао подсетник "Тхис ис Анфиелд" док је са терена допирао хук распродатих трибина.



Ако после свих мера безбедности које су Енглези увели у фудбалску игру како би умањили могућност инцидената и даље постоји стадион на ком је непријатно играти, онда је то "Енфилд". Нарочито када су у питању "незаборавне ноћи Лиге шампиона", такмичења за које је чувени "Коп" некако увек додатно мотивисан у поређењу са "уобичајеним" мечевима у Премијер лиги, ФА купу, Лига купу…

Менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, извинио се у своје име и име клуба због непријатности које су гости из Манчестера доживели на прилазу стадиону, Гвардиола је после меча прихватио извињење, али и иронично честитао полицији на заштити подсећајући да је његов клуб имао информације о томе да би аутобус могао да буде нападнут.

Заправо, у Манчестер ситију су и променили уобичајену руту приликом одласка на Мерсисајд, али нису успели да избегну шпалир навијача у црвеном међу којима је било и оних који су прешли границу и, конкретно, нанели материјалну штету на бусу у ком су се налазили будући шампиони Енглеске.

Пре или касније, гости из града који је генерално сматран за великог ривала међу становништвом Ливерпула, морали су да уђу у гужву, а када су упали у "клопку" испред познатог "Арклес" паба у Улици Енфилд - према њима су полетеле и флаше од којих су умало попустили прозори брендираног аутобуса.

И не само флаше, већ и јаја, поврће, лименке, као и бакље и димне бомбе... Све се то одбијало о блиндирано стакло које је чувало играче најдоминантнијег тима Енглеске ове сезоне, исте оне који су после пола часа игре губили 3:0 и потом остали без ударца у оквир гола на ком је стајао Лорис Каријус.



Клоп, упитан да прокоментарише "сачекушу" каква ће тешко бити виђена пред реванш јер навијачи Манчестер ситија не деле баш исту страст према клубу као њихови ривали из Ливерпула, рекао је да подржава такве ствари све док се не прелази граница.

"То је дивно, то је сјајно, то показује све, то је доказ страсти која ове постоји. Све док је све у границама дозвољеног, ја немам никакав проблем са тим. Напротив", рекао је Клоп, али потом нагласио да најоштрије осуђује оне који су ову традицију злоупотребили и представили "Коп" у негативном светлу.

"Не разумем то", рекао је Клоп.

"Када смо дошли на стадион увелико се говорило о томе и знам да је клуб покушао све да се избегне та ситуација. Када смо ми прилазили стадиону све око нас је било позитивно, али нисмо знали шта се тачно догодило јер је Ситијев аутобус био испред нас. У име Ливерпула желим да се извиним свима у Манчестер ситију", додао је.



"Желим да се захвалим Јиргену на његовим речима. Знам да није очекивао да се оно догоди, ни ми нисмо очекивали, а после свега што се догодило у Дортмунду прошле сезоне очекивао сам да ће полиција можда знати неке ствари и урадити нешто поводом тога. Срећом по нас ништа се није догодило играчима", рекао је Гвардиола.

"Знам да ово није Ливерпул. Знам да је овај клуб много већи од тих пет-десет типова. Надам се да се ово неће поновити", додао је.

Иако је свима на "Енфилду" било криво што је ривал дочекан на тако непријатељски начин, никоме није било жао када је на семафору исписано:

1:0 - Салах (12)
2:0 - Окслејд-Чемберлејн (21)
3:0 - Мане (31)

Овако-онако... ТО је домаћи терен!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар