Utakmica koju je Siti izgubio još u autobusu...!

Ako posle svih mera koje su Englezi uveli da obuzdaju huligane i dalje postoji stadion na kom je neprijatno igrati, ako niste igrač domaćeg tima, to je "Enfild". Naročito u Ligi šampiona. . .

Fudbal 05.04.2018 | 19:45
Utakmica koju je Siti izgubio još u autobusu...!
Najbolji tim Engleske ove sezone, mada neki tvrde i Evrope, primio je prvi gol u 12, drugi u 21, a treći u 31. minutu utakmice na "Enfildu".

To je bio i kraj muka Mančester sitija u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona sa Liverpulom, koja je počela prilično ranije od uobičajenog UEFA termina od 20.45.

Niko na "Etihadu", a prvi Pep Gvardiola, neće priznati da je vreo doček koji su im u uskim ulicama Mersisajda priredili navijači "redsa" razlog zbog kog su primili tri gola za pola sata igre, baš kao ni da nesnosna enfildska buka sa tribina ima veze sa načinom na koji je Siti odigrao prvog poluvreme.

Ali, isto tako slagao bi svako ko bi rekao da je "građanima" bilo prijatno u autobusu, prema kom su kroz crveni dim letele flaše i limenke piva, a potom i u tunelu iznad kojeg je stajao podsetnik "This is Anfield" dok je sa terena dopirao huk rasprodatih tribina.



Ako posle svih mera bezbednosti koje su Englezi uveli u fudbalsku igru kako bi umanjili mogućnost incidenata i dalje postoji stadion na kom je neprijatno igrati, onda je to "Enfild". Naročito kada su u pitanju "nezaboravne noći Lige šampiona", takmičenja za koje je čuveni "Kop" nekako uvek dodatno motivisan u poređenju sa "uobičajenim" mečevima u Premijer ligi, FA kupu, Liga kupu…

Menadžer Liverpula, Jirgen Klop, izvinio se u svoje ime i ime kluba zbog neprijatnosti koje su gosti iz Mančestera doživeli na prilazu stadionu, Gvardiola je posle meča prihvatio izvinjenje, ali i ironično čestitao policiji na zaštiti podsećajući da je njegov klub imao informacije o tome da bi autobus mogao da bude napadnut.

Zapravo, u Mančester sitiju su i promenili uobičajenu rutu prilikom odlaska na Mersisajd, ali nisu uspeli da izbegnu špalir navijača u crvenom među kojima je bilo i onih koji su prešli granicu i, konkretno, naneli materijalnu štetu na busu u kom su se nalazili budući šampioni Engleske.

Pre ili kasnije, gosti iz grada koji je generalno smatran za velikog rivala među stanovništvom Liverpula, morali su da uđu u gužvu, a kada su upali u "klopku" ispred poznatog "Arkles" paba u Ulici Enfild - prema njima su poletele i flaše od kojih su umalo popustili prozori brendiranog autobusa.

I ne samo flaše, već i jaja, povrće, limenke, kao i baklje i dimne bombe... Sve se to odbijalo o blindirano staklo koje je čuvalo igrače najdominantnijeg tima Engleske ove sezone, iste one koji su posle pola časa igre gubili 3:0 i potom ostali bez udarca u okvir gola na kom je stajao Loris Karijus.



Klop, upitan da prokomentariše "sačekušu" kakva će teško biti viđena pred revanš jer navijači Mančester sitija ne dele baš istu strast prema klubu kao njihovi rivali iz Liverpula, rekao je da podržava takve stvari sve dok se ne prelazi granica.

"To je divno, to je sjajno, to pokazuje sve, to je dokaz strasti koja ove postoji. Sve dok je sve u granicama dozvoljenog, ja nemam nikakav problem sa tim. Naprotiv", rekao je Klop, ali potom naglasio da najoštrije osuđuje one koji su ovu tradiciju zloupotrebili i predstavili "Kop" u negativnom svetlu.

"Ne razumem to", rekao je Klop.

"Kada smo došli na stadion uveliko se govorilo o tome i znam da je klub pokušao sve da se izbegne ta situacija. Kada smo mi prilazili stadionu sve oko nas je bilo pozitivno, ali nismo znali šta se tačno dogodilo jer je Sitijev autobus bio ispred nas. U ime Liverpula želim da se izvinim svima u Mančester sitiju", dodao je.



"Želim da se zahvalim Jirgenu na njegovim rečima. Znam da nije očekivao da se ono dogodi, ni mi nismo očekivali, a posle svega što se dogodilo u Dortmundu prošle sezone očekivao sam da će policija možda znati neke stvari i uraditi nešto povodom toga. Srećom po nas ništa se nije dogodilo igračima", rekao je Gvardiola.

"Znam da ovo nije Liverpul. Znam da je ovaj klub mnogo veći od tih pet-deset tipova. Nadam se da se ovo neće ponoviti", dodao je.

Iako je svima na "Enfildu" bilo krivo što je rival dočekan na tako neprijateljski način, nikome nije bilo žao kada je na semaforu ispisano:

1:0 - Salah (12)
2:0 - Okslejd-Čemberlejn (21)
3:0 - Mane (31)

Ovako-onako... TO je domaći teren!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar