Важна вијест за Ливерпул, Манчестер, Енглеску...

За сада могу да одахну навијачи Евертона.

Фудбал 05.04.2018 | 18:45
Важна вијест за Ливерпул, Манчестер, Енглеску...
У 12. минуту постигао је 38. гол у сезони за 1:0, у 31. минуту забележио 13. асистенцију у сезони за 3:0, а онда у 52. минуту шепајући напустио терен "Енфилда" и забринуо менаџера Јиргена Клопа и навијаче славног клуба више него ривал, који није упутио ударац у оквир гола у среду увече пред 50.685 навијача.

Дан касније, вести са најављеног лекарског прегледа који би Мохамед Салах требало да обави ствар су која не занима само Клопа и навијаче Ливерпула, већ и остатак Енглеске и Европе. Просто, да ли ће Салах играти, колико ће дуго морати да паузира, како ће "редси" гурати без њега... питања су која се тичу и Евертона и Манчестер ситија и даље, осталих ривала са којима ће Ливерпул играти до краја сезоне.

Разговарајући са новинарима после незаборавне победе од 3:0 над будућим шампионом Енглеске у првој утакмици четвртфинале Лиге шампиона, Клоп је о Салаховој повреди рекао…

"Пришао је аут линији и рекао да повремено осети нешто. За мене је то било довољно да га заменим, нисам чак ни помислио да питам доктора о чему се ради, одмах смо га извели с терена. После утакмице сам га питао како се осећа и одоворио је: 'Бићу добро, биће све у реду', али сада морамо да сачекамо праву дијагнозу, а не Моову 'самодијагнозу'. У овом тренутку не знам о чему је тачно реч", испричао је Клоп, чији се тим после Салаховог непланираног изласка из игре одлучио за одбрану убедљивог вођства из првог полувремена и то урадио мање-више без проблема.

"Редсе" у суботу од 13:30 очекује Мерсисајд дерби на стадиону градског ривала, Евертона, а потом већ у уторак увече реванш четвртфинала Лиге шампиона на "Етихаду", где у саставу сигурно неће бити суспендованог капитена Џордана Хендерсона.

Док чекају вести о Салаху, у Мелвуду знају да поред Хендерсона неће моћи да игра Џо Гомез док је наступ Емреа Џана и даље под знаком питања.

За очекивати је да Клоп, чији тим има утакмицу више и десет бодова предности у односу на Челси, који је први испод црте за Лигу шампиона наредне сезоне, изведе комбиновану поставу на "Гудисон парк" у суботу и покуша бар да не изгуби од "карамела", како би за реванш са Пепом Гвардиолом имао што одморнији и здравији тим.

Традиционално, утакмице између Евертона и Ливерпула обилују оштрим стартовима, пеналима и искључењима, што ће иначе тежак посао за "редсе" учинити још компликованијим.

Када је Салах у питању, стрелац 38 голова уз 13 асистенција на 43 наступа у дебитантској сезони у Ливерпулу - навијачи Евертона могу да одахну. Било би сулудо повређеног аса гурати у такву утакмицу непуна три дана од кад је замењен, односно три дана пред једну од утакмица сезоне за клуб.

Салах је већ провео на терену 3.397 минута ове сезоне и пропустио само три такмичарске утакмице екипе, по једну у Премијер лиги (победа над Барнлијем 1:2), ФА купу (победа над Евертоном 2:1) и Лига купу (пораз од Лестера 2:0).

Ако ништа друго, Клоп може да се присети како је надиграо плаве без "Фараона".

Распоред Ливерпула:

7. април - Евертон (ПЛ)*

10. април - Манчестер сити (ЛШ)*

14. април - Борнмут (ПЛ)

22. април - ВБА (ПЛ)*

24. април - полуфинале (ЛШ)**

28. април - Стоук (ПЛ)

1. мај - полуфинале (ЛШ)**

6. мај - Челси (ПЛ)*

13. мај - Брајтон (ПЛ)

*напомена (1): звездицом су означена гостовања

**напомена (2): термини под условом да Сити буде елиминисан

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар