Važna vijest za Liverpul, Mančester, Englesku...

Za sada mogu da odahnu navijači Evertona.

Fudbal 05.04.2018 | 18:45
Važna vijest za Liverpul, Mančester, Englesku...
U 12. minutu postigao je 38. gol u sezoni za 1:0, u 31. minutu zabeležio 13. asistenciju u sezoni za 3:0, a onda u 52. minutu šepajući napustio teren "Enfilda" i zabrinuo menadžera Jirgena Klopa i navijače slavnog kluba više nego rival, koji nije uputio udarac u okvir gola u sredu uveče pred 50.685 navijača.

Dan kasnije, vesti sa najavljenog lekarskog pregleda koji bi Mohamed Salah trebalo da obavi stvar su koja ne zanima samo Klopa i navijače Liverpula, već i ostatak Engleske i Evrope. Prosto, da li će Salah igrati, koliko će dugo morati da pauzira, kako će "redsi" gurati bez njega... pitanja su koja se tiču i Evertona i Mančester sitija i dalje, ostalih rivala sa kojima će Liverpul igrati do kraja sezone.

Razgovarajući sa novinarima posle nezaboravne pobede od 3:0 nad budućim šampionom Engleske u prvoj utakmici četvrtfinale Lige šampiona, Klop je o Salahovoj povredi rekao…

"Prišao je aut liniji i rekao da povremeno oseti nešto. Za mene je to bilo dovoljno da ga zamenim, nisam čak ni pomislio da pitam doktora o čemu se radi, odmah smo ga izveli s terena. Posle utakmice sam ga pitao kako se oseća i odovorio je: 'Biću dobro, biće sve u redu', ali sada moramo da sačekamo pravu dijagnozu, a ne Moovu 'samodijagnozu'. U ovom trenutku ne znam o čemu je tačno reč", ispričao je Klop, čiji se tim posle Salahovog neplaniranog izlaska iz igre odlučio za odbranu ubedljivog vođstva iz prvog poluvremena i to uradio manje-više bez problema.

"Redse" u subotu od 13:30 očekuje Mersisajd derbi na stadionu gradskog rivala, Evertona, a potom već u utorak uveče revanš četvrtfinala Lige šampiona na "Etihadu", gde u sastavu sigurno neće biti suspendovanog kapitena Džordana Hendersona.

Dok čekaju vesti o Salahu, u Melvudu znaju da pored Hendersona neće moći da igra Džo Gomez dok je nastup Emrea Džana i dalje pod znakom pitanja.

Za očekivati je da Klop, čiji tim ima utakmicu više i deset bodova prednosti u odnosu na Čelsi, koji je prvi ispod crte za Ligu šampiona naredne sezone, izvede kombinovanu postavu na "Gudison park" u subotu i pokuša bar da ne izgubi od "karamela", kako bi za revanš sa Pepom Gvardiolom imao što odmorniji i zdraviji tim.

Tradicionalno, utakmice između Evertona i Liverpula obiluju oštrim startovima, penalima i isključenjima, što će inače težak posao za "redse" učiniti još komplikovanijim.

Kada je Salah u pitanju, strelac 38 golova uz 13 asistencija na 43 nastupa u debitantskoj sezoni u Liverpulu - navijači Evertona mogu da odahnu. Bilo bi suludo povređenog asa gurati u takvu utakmicu nepuna tri dana od kad je zamenjen, odnosno tri dana pred jednu od utakmica sezone za klub.

Salah je već proveo na terenu 3.397 minuta ove sezone i propustio samo tri takmičarske utakmice ekipe, po jednu u Premijer ligi (pobeda nad Barnlijem 1:2), FA kupu (pobeda nad Evertonom 2:1) i Liga kupu (poraz od Lestera 2:0).

Ako ništa drugo, Klop može da se priseti kako je nadigrao plave bez "Faraona".

Raspored Liverpula:

7. april - Everton (PL)*

10. april - Mančester siti (LŠ)*

14. april - Bornmut (PL)

22. april - VBA (PL)*

24. april - polufinale (LŠ)**

28. april - Stouk (PL)

1. maj - polufinale (LŠ)**

6. maj - Čelsi (PL)*

13. maj - Brajton (PL)

*napomena (1): zvezdicom su označena gostovanja

**napomena (2): termini pod uslovom da Siti bude eliminisan

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar