Митровић може да буде најбољи у Чемпионшипу!

Месец из снова за нападача српске репрезентације.  Митровић и Јокановић кандидати за најбоље у марту! Александар Митровић и Славиша Јокановић кандидати су за најбољег играча, односнио менаџера у протеклом месецу.  "Како је нама промакао Митар?!" Тренер и нападач Фулама Славиша Јокановић и Александар Митровић номиновани за најбоље у марту. Навијачи Лидса: "Зашто ми нисмо довели Митра из Њукасла кад нам је био потребан нападач?!" Јокановић: "Митар је важан за нас".

Фудбал 05.04.2018 | 17:45
Митровић може да буде најбољи у Чемпионшипу!
Фулам је у марту забележио четири победе на пет утакмица и тренутно су трећи на табели Чемпионшипа.

Репрезентативац Србије блиста у дресу Фулама, у марту је уписао пет голова и главни је кандидат за најбољег играча месеца. Поред њега, у ужем избору су Патрик Бамгорд из Мидлзброа, Шон Хачисон , играч Милвола и Шон Мегвајер из Престона.

У избору најбољег тренера марта поред Јоконавића су и Нуно Санто (Вулверхемптон), Ник Ворнок (Кардиф) и Нил Харис (Милвол).

Да ли је Рафаел Бенитез погрешио или боље рећи да ли се огрешио о Александра Митровића, не дајући му шансу коју је заслуживао у Њукаслу?

Многи навијачи Њукасла (и не само они) сматрају да јесте. Након победе Фулама над Лидсом (2:0) којој је значајно допринео и српски нападач (постигао гол), навијачи Лидса су "запосели" друштвене мреже, питајући се, у неверици, како је управи њиховог клуба промакао такав нападач када је зимус била потрага за навалним фудбалером.

"Митар" је постао главна фигура, не само лондонског клуба са Крејвен котиџа, већ и Чемпионшипа (друга лига), а хвали га и тренер Славиша Јокановић.

"Много пута до сада сам поновио - Митровић је изузетно појачање за нас, даје голове, али не само што учествује тако, већ и доприноси у офанзивним и дефанзивним задацима. Урадио је одличан посао до сада. Јак је, уме да задржи лопту, а најважнијеод свега је то што даје голове. Надам се да ће наставити у овом ритму", рекао је Јокановић енглеским медијима.

"Митро'с он фире", песмица коју су сковали навијачи Њукасла, сада се пева на Крејвен котиџу. Митровић јеодиграо 12 утакмица за Фулам и постигао осам голова.

Добре игре Митровића и голгетерска форма, али и то што Фулам под Јокановићем, заиста, игра добро, допринеле су да обојица буду номиновани у категоријама за тренера и играча месеца марта.

Конкуренција Јокановићу су Нил Ворнок, Нил Херис и Нуњо  Еспирито Санто. Митровић је у конкуренцији за нападача месеца марта са Патриком Бамфордом, Шоном Мегвајером и Шоном Хачинсоном.

Од Рафиног епизодисте до Јокановог протагонисте. Тај пут је прошао први нападач српске репрезентацијеАлександар Митровић у претходних неколико месеци. Дефинитивно се рехабилитовао у Фуламу и поново почео да постиже голове у континуитету. Већ је стигао до коте осам.

Пет је постигао у марту. Блистао је у дуелима против Дербија, Шефилд Јунајтеда и Престона. Блистава издања закључио је и пре две вечери када је погодио мрежу Лидса.

Довољно да буде номинован за играча месеца у Чемпионшипу. Поред Митровића за најбољег играча марта у Чемпионшипу су номиновани још дефанзивац Милвола Шон Хачинсон, те нападачи Мидлзброа и Престона Патрик Бамфорт и Син Магие. Ипак, највеће шансе се дају репрезентативцу Србије, пошто је оставио одличан утисак и на последњем такмичарском мечу против Лидса. О њему се свакодневно похвално изражава и менаџер Фулама Славиша Јокановић.

"Митровић је много важан играч за нас. Ради велики посао. Не само да је постиже голове, него је активан у дефанзиви. Направили смо добар посао одлуком да га ангажујемо", рекао је Јокановић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар