Mitrović može da bude najbolji u Čempionšipu!

Mesec iz snova za napadača srpske reprezentacije.  Mitrović i Jokanović kandidati za najbolje u martu! Aleksandar Mitrović i Slaviša Jokanović kandidati su za najboljeg igrača, odnosnio menadžera u proteklom mesecu.  "Kako je nama promakao Mitar?!" Trener i napadač Fulama Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović nominovani za najbolje u martu. Navijači Lidsa: "Zašto mi nismo doveli Mitra iz Njukasla kad nam je bio potreban napadač?!" Jokanović: "Mitar je važan za nas".

Fudbal 05.04.2018 | 17:45
Mitrović može da bude najbolji u Čempionšipu!
Fulam je u martu zabeležio četiri pobede na pet utakmica i trenutno su treći na tabeli Čempionšipa.

Reprezentativac Srbije blista u dresu Fulama, u martu je upisao pet golova i glavni je kandidat za najboljeg igrača meseca. Pored njega, u užem izboru su Patrik Bamgord iz Midlzbroa, Šon Hačison , igrač Milvola i Šon Megvajer iz Prestona.

U izboru najboljeg trenera marta pored Jokonavića su i Nuno Santo (Vulverhempton), Nik Vornok (Kardif) i Nil Haris (Milvol).

Da li je Rafael Benitez pogrešio ili bolje reći da li se ogrešio o Aleksandra Mitrovića, ne dajući mu šansu koju je zasluživao u Njukaslu?

Mnogi navijači Njukasla (i ne samo oni) smatraju da jeste. Nakon pobede Fulama nad Lidsom (2:0) kojoj je značajno doprineo i srpski napadač (postigao gol), navijači Lidsa su "zaposeli" društvene mreže, pitajući se, u neverici, kako je upravi njihovog kluba promakao takav napadač kada je zimus bila potraga za navalnim fudbalerom.

"Mitar" je postao glavna figura, ne samo londonskog kluba sa Krejven kotidža, već i Čempionšipa (druga liga), a hvali ga i trener Slaviša Jokanović.

"Mnogo puta do sada sam ponovio - Mitrović je izuzetno pojačanje za nas, daje golove, ali ne samo što učestvuje tako, već i doprinosi u ofanzivnim i defanzivnim zadacima. Uradio je odličan posao do sada. Jak je, ume da zadrži loptu, a najvažnijeod svega je to što daje golove. Nadam se da će nastaviti u ovom ritmu", rekao je Jokanović engleskim medijima.

"Mitro's on fire", pesmica koju su skovali navijači Njukasla, sada se peva na Krejven kotidžu. Mitrović jeodigrao 12 utakmica za Fulam i postigao osam golova.

Dobre igre Mitrovića i golgeterska forma, ali i to što Fulam pod Jokanovićem, zaista, igra dobro, doprinele su da obojica budu nominovani u kategorijama za trenera i igrača meseca marta.

Konkurencija Jokanoviću su Nil Vornok, Nil Heris i Nunjo  Espirito Santo. Mitrović je u konkurenciji za napadača meseca marta sa Patrikom Bamfordom, Šonom Megvajerom i Šonom Hačinsonom.

Od Rafinog epizodiste do Jokanovog protagoniste. Taj put je prošao prvi napadač srpske reprezentacijeAleksandar Mitrović u prethodnih nekoliko meseci. Definitivno se rehabilitovao u Fulamu i ponovo počeo da postiže golove u kontinuitetu. Već je stigao do kote osam.

Pet je postigao u martu. Blistao je u duelima protiv Derbija, Šefild Junajteda i Prestona. Blistava izdanja zaključio je i pre dve večeri kada je pogodio mrežu Lidsa.

Dovoljno da bude nominovan za igrača meseca u Čempionšipu. Pored Mitrovića za najboljeg igrača marta u Čempionšipu su nominovani još defanzivac Milvola Šon Hačinson, te napadači Midlzbroa i Prestona Patrik Bamfort i Sin Magie. Ipak, najveće šanse se daju reprezentativcu Srbije, pošto je ostavio odličan utisak i na poslednjem takmičarskom meču protiv Lidsa. O njemu se svakodnevno pohvalno izražava i menadžer Fulama Slaviša Jokanović.

"Mitrović je mnogo važan igrač za nas. Radi veliki posao. Ne samo da je postiže golove, nego je aktivan u defanzivi. Napravili smo dobar posao odlukom da ga angažujemo", rekao je Jokanović.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar