У Роми су свјесни - Барса не прашта!

Тренер Роме Еузебио Ди Франческо и први стријелац екипе Един Џеко након пораза од Барселоне (1:4) истакли да су скупо платили сопствене грешке.

Фудбал 05.04.2018 | 16:15
У Роми су свјесни - Барса не прашта!
Реванш меч четвртфинала Лиге шампиона на свом "Олимпику" фудбалери Роме дочекују са три гола заостатка у односу на Барселону.

"Вучица" је доживјела пораз на "Ноу Кампу" 1:4, а све четири гола примили су након сопстевних грешака. Од та четири, чак два су била аутогола, прво Данијелеа Де Росија, а затим и Костаса Маноласа.

Након утакмице у Шпанији, тренер Римљана Еузебио Ди Франческо признао је да је његов тим платио цех због неспретних реакција у посљедњој линији тима.

Ипак, стекао се утисак да је римски тим био у немилости холандског судије Денија Макелија, који је мирне душе могао показати једанаестерац за Рому, када је на рубу казненог ударца срушен Лоренцо Пелегрини, али је арбитар одлучио да фаул "извуче" ван шеснаестерца.

"Барселона је довољно јака да им не треба додатна помоћ, какву су имали од стране судије. Имали смо добар приступ и показали много жеље, али поклонили смо им два гола, а онда на 'тацни' послужили Луиса Суареза. Ипак, лопта се одбијала од наших ногу, тако да не можемо кривити никог другог", рекао је разочарани Ди Франческо.

Он је задовољан жељом коју су показали његови изабраници, али остаје жал за олако примљеним головима, који су удаљили Рому од полуфинала Лиге шампиона.

"Не могу да кривим играче. Показали су жељу и карактер. Губили смо 3:0 прије него што сам то и схватио. Тражио сам од њих да наставе са својом игром, иако смо имали заостатак. Али, нисмо добро читали игру противника."

Рома је прије првог примљеног гола показала да је у дуел ушла без страха.

"Мислим да резултат није реалан, с обзиром да смо добро одиграли против веома јаке екипе. Де Роси је постигао невјероватан аутогол и правили смо много грешака испред свог гола. Били смо спори у 'читању' противника. Морали смо да дамо гол када смо имали шансе да то учинимо, нпр. када је Дијего Пероти почетком наставка лоше шутирао главом. Морали смо да будемо мирнији, јер Барселона не прашта", нагласио је тренер "вучице".

Трачак наде Роми је вратио Един Џеко, када је петим овосезонским голом у Лиги шампиона смањио на 3:1.

При резултату 0:0, бх. репрезентативац пао је у шеснаестерцу домаћих, тражио једанаестерац, али је Холанђанин са пиштаљком само одмахнуо руком.

"Иако смо знали да је Барселона изузетно снажна, од почетка смо кренули са високим пресингом. Покушали смо све и тешко је прихватити чињеницу да смо изгубили 1:4. Али, пенал је могао да промијени ток меча. Судија треба да има храбрости да досуди најстрожу казну против Барсе, јер и ми смо у четвртфиналу и заслужили смо право да играмо", поручио је први стријелац Роме.

Четврти погодак шансе за пласман "вучице" међу четири најбоље екипе Европе свео је на минимум.

"Не знам да ли је менталитет у питању. Бољи су од нас и тога су сви свјесни. Ипак, 3:1 би био много бољи резултат, али кад направиш толико грешака, казна мора стићи. Сада се морамо окренути мечу са Фиорентином, који је изузетно битан за нас, како бисмо и наредне сезоне играли у Лиги шампиона. Након тога, причаћемо о реваншу са Барселоном", поручио је Џеко.

Римљане за викенд (у суботу) од 18 часова очекује дуел са Фиорентином на "Олимпику", а три дана касније на истом стадиону биће одигран реванш четвртфинала Лиге шампиона против Барселоне, гдје ће Рома настојати да поправи утисак из првог дуела и евентуално направи изненађење.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар