U Romi su svjesni - Barsa ne prašta!

Trener Rome Euzebio Di Frančesko i prvi strijelac ekipe Edin Džeko nakon poraza od Barselone (1:4) istakli da su skupo platili sopstvene greške.

Fudbal 05.04.2018 | 16:15
U Romi su svjesni - Barsa ne prašta!
Revanš meč četvrtfinala Lige šampiona na svom "Olimpiku" fudbaleri Rome dočekuju sa tri gola zaostatka u odnosu na Barselonu.

"Vučica" je doživjela poraz na "Nou Kampu" 1:4, a sve četiri gola primili su nakon sopstevnih grešaka. Od ta četiri, čak dva su bila autogola, prvo Danijelea De Rosija, a zatim i Kostasa Manolasa.

Nakon utakmice u Španiji, trener Rimljana Euzebio Di Frančesko priznao je da je njegov tim platio ceh zbog nespretnih reakcija u posljednjoj liniji tima.

Ipak, stekao se utisak da je rimski tim bio u nemilosti holandskog sudije Denija Makelija, koji je mirne duše mogao pokazati jedanaesterac za Romu, kada je na rubu kaznenog udarca srušen Lorenco Pelegrini, ali je arbitar odlučio da faul "izvuče" van šesnaesterca.

"Barselona je dovoljno jaka da im ne treba dodatna pomoć, kakvu su imali od strane sudije. Imali smo dobar pristup i pokazali mnogo želje, ali poklonili smo im dva gola, a onda na 'tacni' poslužili Luisa Suareza. Ipak, lopta se odbijala od naših nogu, tako da ne možemo kriviti nikog drugog", rekao je razočarani Di Frančesko.

On je zadovoljan željom koju su pokazali njegovi izabranici, ali ostaje žal za olako primljenim golovima, koji su udaljili Romu od polufinala Lige šampiona.

"Ne mogu da krivim igrače. Pokazali su želju i karakter. Gubili smo 3:0 prije nego što sam to i shvatio. Tražio sam od njih da nastave sa svojom igrom, iako smo imali zaostatak. Ali, nismo dobro čitali igru protivnika."

Roma je prije prvog primljenog gola pokazala da je u duel ušla bez straha.

"Mislim da rezultat nije realan, s obzirom da smo dobro odigrali protiv veoma jake ekipe. De Rosi je postigao nevjerovatan autogol i pravili smo mnogo grešaka ispred svog gola. Bili smo spori u 'čitanju' protivnika. Morali smo da damo gol kada smo imali šanse da to učinimo, npr. kada je Dijego Peroti početkom nastavka loše šutirao glavom. Morali smo da budemo mirniji, jer Barselona ne prašta", naglasio je trener "vučice".

Tračak nade Romi je vratio Edin Džeko, kada je petim ovosezonskim golom u Ligi šampiona smanjio na 3:1.

Pri rezultatu 0:0, bh. reprezentativac pao je u šesnaestercu domaćih, tražio jedanaesterac, ali je Holanđanin sa pištaljkom samo odmahnuo rukom.

"Iako smo znali da je Barselona izuzetno snažna, od početka smo krenuli sa visokim presingom. Pokušali smo sve i teško je prihvatiti činjenicu da smo izgubili 1:4. Ali, penal je mogao da promijeni tok meča. Sudija treba da ima hrabrosti da dosudi najstrožu kaznu protiv Barse, jer i mi smo u četvrtfinalu i zaslužili smo pravo da igramo", poručio je prvi strijelac Rome.

Četvrti pogodak šanse za plasman "vučice" među četiri najbolje ekipe Evrope sveo je na minimum.

"Ne znam da li je mentalitet u pitanju. Bolji su od nas i toga su svi svjesni. Ipak, 3:1 bi bio mnogo bolji rezultat, ali kad napraviš toliko grešaka, kazna mora stići. Sada se moramo okrenuti meču sa Fiorentinom, koji je izuzetno bitan za nas, kako bismo i naredne sezone igrali u Ligi šampiona. Nakon toga, pričaćemo o revanšu sa Barselonom", poručio je Džeko.

Rimljane za vikend (u subotu) od 18 časova očekuje duel sa Fiorentinom na "Olimpiku", a tri dana kasnije na istom stadionu biće odigran revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone, gdje će Roma nastojati da popravi utisak iz prvog duela i eventualno napravi iznenađenje.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar