Клоп на "Енфилду" - ноћна мора Пепа Гвардиоле!

Манчестер сити ове сезоне на Етихаду и осталим стадионима Енглеске и Европе има гол-разлику 119:38, а 3:7 на Енфилду.

Фудбал 05.04.2018 | 22:30
Клоп на "Енфилду" - ноћна мора Пепа Гвардиоле!
Фудбалери Манчестер ситија, након што су победом од 3:0 над Арсеналом узели Лига куп, имају прилику да тријумфом над Манчестер јунајтедом за викенд освоје и Премијер лигу.

Међутим, шта год да буде исход до краја сезоне - а то значи и у Лиги шампиона - остаће записано да је екипа Пепа Гвардиоле примила седам голова на два изласка на "Енфилд" у сезони 2017/18.

"Грађани" су у 30 кола Премијер лиге примили 17 голова, али 4 када су гостовали Ливерпулу (4:3, 14. јануар).

"Грађани" су у осам рунди Лиге шампиона примили 7 голова, али 3 када су гостовали Ливерпулу (3:0, 5. април).

Између ова два пораза од састава Јиргена Клопа, Гвардиолин тим одиграо је 14 утакмица и примио укупно 8 голова, а у среду увече у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона овај скупоцен састав одиграо је први меч под Пеповим вођством у ком није упутио ударац у оквир гола.

Упркос свему, поносни Каталонац тврди да овај двомеч није решен.

"Имамо још 90 минута. Не само ми, сви... и Севиља и Рома и Јувентус. Овај тим ме је много пута ове сезоне уверио да може много тога доброг. Убедићемо једни друге да је пролаз могућ. Знам да је компликовано, противник је врхунски, али верујем", рекао је Гвардиола.

Реванш меч игра се наредног уторка у Манчестеру, а претходно Сити ће за викенд имати прилику да у градском дербију против Јунајтеда победом освоји титулу у Премијер лиги. Сити је у првом мечу сезоне са "редсима", након што је Садио Мане искључен у 37. минуту утакмице на "Етихаду", прегазио ривала резултатом 5:0, тако да Гвардиолин оптимизам није баш без утемељења.

Гвардиола, који је на крцати "Енфилд" изашао са жутом тракицом којом пружа подршку ухапшеним каталонским лидерима, рекао је да су ситуације у два казнена простора направиле разлику.

"Они су били добри у тим ситуацијама", рекао је Пеп.

"Сада је тешко. Био нам је потребан гол, али нисмо могли да га постигнемо", констатовао је трофејни менаџер, који није могао да рачуна на поврђеног Серхија Агуера што се итекако осетило - тим пре што је млади Габријел Жезус био потпуно ван утакмице.

Уколико би Клопов тим постигао један погодак на "Етихаду" наредног уторка, а у претходних седам мечева на том стадиону Ливерпул само једном није затресао мрежу (у поменутој утакмици одиграној 9. септембра прошле године), то би значило да ће "грађани" морати да дају пет комада.

"Да бисмо прошли даље јако је важно да сачувамо своју мрежу. Видећемо шта ће бити. Ливерпул је у појединим фазама изузетно убојит када крене у напад", констатовао је Гвардиола, који је пред први меч рекао да га не брине атмосфера коју креирају навијачи најтрофејнијег енглеског клуба и - испоставило се да је погрешио.

"Сваки клуб, свака група навијача креира своју атмосферу. Енфилд? Знамо колико је то посебан стадион. Рекао сам играчима да морају да верују у себе. Имали смо веома јак карактер до сада", изјавио је Шпанац, који је у првој сезони на Острву изгубио 1:0 у Ливерпулу, па играо 1:1 код куће са истим ривалом.

То, рачунајући и три дуела из ове сезоне, значи да Гвардиола са Клопом има скор 1-1-3 од њихове селидбе из Немачке у Енглеску. 

Гвардиола се као један од најтрофејнијих тренера свих времена у каријери 13 пута састајао са Клопом и имао више окршаја само са "вечитим ривалом" Жозеом Мурињом (10-6-4) и Арсеном Венгером (8-3-3). Ипак, за разлику од ривалитета са Португалцем и Французом, у овом малом ривалству са немачким стручњаком има негативан скор: 5-1-7, уз само један тријумф у последњих шест окршаја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар