Klop na "Enfildu" - noćna mora Pepa Gvardiole!

Mančester siti ove sezone na Etihadu i ostalim stadionima Engleske i Evrope ima gol-razliku 119:38, a 3:7 na Enfildu.

Fudbal 05.04.2018 | 22:30
Klop na "Enfildu" - noćna mora Pepa Gvardiole!
Fudbaleri Mančester sitija, nakon što su pobedom od 3:0 nad Arsenalom uzeli Liga kup, imaju priliku da trijumfom nad Mančester junajtedom za vikend osvoje i Premijer ligu.

Međutim, šta god da bude ishod do kraja sezone - a to znači i u Ligi šampiona - ostaće zapisano da je ekipa Pepa Gvardiole primila sedam golova na dva izlaska na "Enfild" u sezoni 2017/18.

"Građani" su u 30 kola Premijer lige primili 17 golova, ali 4 kada su gostovali Liverpulu (4:3, 14. januar).

"Građani" su u osam rundi Lige šampiona primili 7 golova, ali 3 kada su gostovali Liverpulu (3:0, 5. april).

Između ova dva poraza od sastava Jirgena Klopa, Gvardiolin tim odigrao je 14 utakmica i primio ukupno 8 golova, a u sredu uveče u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona ovaj skupocen sastav odigrao je prvi meč pod Pepovim vođstvom u kom nije uputio udarac u okvir gola.

Uprkos svemu, ponosni Katalonac tvrdi da ovaj dvomeč nije rešen.

"Imamo još 90 minuta. Ne samo mi, svi... i Sevilja i Roma i Juventus. Ovaj tim me je mnogo puta ove sezone uverio da može mnogo toga dobrog. Ubedićemo jedni druge da je prolaz moguć. Znam da je komplikovano, protivnik je vrhunski, ali verujem", rekao je Gvardiola.

Revanš meč igra se narednog utorka u Mančesteru, a prethodno Siti će za vikend imati priliku da u gradskom derbiju protiv Junajteda pobedom osvoji titulu u Premijer ligi. Siti je u prvom meču sezone sa "redsima", nakon što je Sadio Mane isključen u 37. minutu utakmice na "Etihadu", pregazio rivala rezultatom 5:0, tako da Gvardiolin optimizam nije baš bez utemeljenja.

Gvardiola, koji je na krcati "Enfild" izašao sa žutom trakicom kojom pruža podršku uhapšenim katalonskim liderima, rekao je da su situacije u dva kaznena prostora napravile razliku.

"Oni su bili dobri u tim situacijama", rekao je Pep.

"Sada je teško. Bio nam je potreban gol, ali nismo mogli da ga postignemo", konstatovao je trofejni menadžer, koji nije mogao da računa na povrđenog Serhija Aguera što se itekako osetilo - tim pre što je mladi Gabrijel Žezus bio potpuno van utakmice.

Ukoliko bi Klopov tim postigao jedan pogodak na "Etihadu" narednog utorka, a u prethodnih sedam mečeva na tom stadionu Liverpul samo jednom nije zatresao mrežu (u pomenutoj utakmici odigranoj 9. septembra prošle godine), to bi značilo da će "građani" morati da daju pet komada.

"Da bismo prošli dalje jako je važno da sačuvamo svoju mrežu. Videćemo šta će biti. Liverpul je u pojedinim fazama izuzetno ubojit kada krene u napad", konstatovao je Gvardiola, koji je pred prvi meč rekao da ga ne brine atmosfera koju kreiraju navijači najtrofejnijeg engleskog kluba i - ispostavilo se da je pogrešio.

"Svaki klub, svaka grupa navijača kreira svoju atmosferu. Enfild? Znamo koliko je to poseban stadion. Rekao sam igračima da moraju da veruju u sebe. Imali smo veoma jak karakter do sada", izjavio je Španac, koji je u prvoj sezoni na Ostrvu izgubio 1:0 u Liverpulu, pa igrao 1:1 kod kuće sa istim rivalom.

To, računajući i tri duela iz ove sezone, znači da Gvardiola sa Klopom ima skor 1-1-3 od njihove selidbe iz Nemačke u Englesku. 

Gvardiola se kao jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena u karijeri 13 puta sastajao sa Klopom i imao više okršaja samo sa "večitim rivalom" Žozeom Murinjom (10-6-4) i Arsenom Vengerom (8-3-3). Ipak, za razliku od rivaliteta sa Portugalcem i Francuzom, u ovom malom rivalstvu sa nemačkim stručnjakom ima negativan skor: 5-1-7, uz samo jedan trijumf u poslednjih šest okršaja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar