Терористи осуђени у Њемачкој

Тројица симпатизера исламистичких терориста који су се борили у Сирији осуђени су јуче на Окружном суду у Минхену.

Свијет 05.04.2018 | 10:37
Терористи осуђени у Њемачкој
Како извјештавају њемачки медији, двојица су поријеклом из БиХ, док је један с Косова. Своје активности проводили су из околине Нирмберга, а осуђени су и за илегално посједовање аутоматског оружја.

Првооптужени је добио три године за помагање терористичкој групи у Сирији, док су двојица помагача осуђени на по годину и десет мјесеци јер су му у томе пружили помоћ.

Током процеса доказано је да су тројица симпатизера терориста у Сирији 2014. логистички подржали исламистичку групу Џунуд ал Шам у борби против сиријске владе тако што су им послали два возила. Такође, доказано је и да су у јулу 2013. године сами боравили на сиријском ратишту и да су том приликом носили аутоматско оружје.

Дио оптужнице да су исламистичкој групи послали амбулантно возило одбачен је, јер је одбрана успјела у списе уврстити могућност да је возило из Бајерна 2014. године послано као дио хуманитарне помоћи Сиријцима.

Суђење је почело у новембру прошле године, а тројица оптуженика бранили су се ћутањем, тако да је, како пишу медији, остала загонетка како су се тројица упознали и на који начин су ступили у контакт с исламистима.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

милос

05.04.2018 08:44

Има таквих пуна њемацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

05.04.2018 09:16

То су људи помагаци као сто су у србији србска цаст хахаха...

Name

Сто

05.04.2018 17:25

Кријете ову БАГРУ ! Медији подрзавају ове злоцинце са којом намјером? Оакле долази налог и ко то прописује? Ово сто се десава у јавности није висе нормално. Јос само да добију орден, за злоцин сто су спроводили. Бозе помози !

ОДГОВОРИТЕ