Teroristi osuđeni u Njemačkoj

Trojica simpatizera islamističkih terorista koji su se borili u Siriji osuđeni su juče na Okružnom sudu u Minhenu.

Svijet 05.04.2018 | 10:37
Teroristi osuđeni u Njemačkoj
Kako izvještavaju njemački mediji, dvojica su porijeklom iz BiH, dok je jedan s Kosova. Svoje aktivnosti provodili su iz okoline Nirmberga, a osuđeni su i za ilegalno posjedovanje automatskog oružja.

Prvooptuženi je dobio tri godine za pomaganje terorističkoj grupi u Siriji, dok su dvojica pomagača osuđeni na po godinu i deset mjeseci jer su mu u tome pružili pomoć.

Tokom procesa dokazano je da su trojica simpatizera terorista u Siriji 2014. logistički podržali islamističku grupu Džunud al Šam u borbi protiv sirijske vlade tako što su im poslali dva vozila. Takođe, dokazano je i da su u julu 2013. godine sami boravili na sirijskom ratištu i da su tom prilikom nosili automatsko oružje.

Dio optužnice da su islamističkoj grupi poslali ambulantno vozilo odbačen je, jer je odbrana uspjela u spise uvrstiti mogućnost da je vozilo iz Bajerna 2014. godine poslano kao dio humanitarne pomoći Sirijcima.

Suđenje je počelo u novembru prošle godine, a trojica optuženika branili su se ćutanjem, tako da je, kako pišu mediji, ostala zagonetka kako su se trojica upoznali i na koji način su stupili u kontakt s islamistima.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

milos

05.04.2018 08:44

Ima takvih puna njemacka.

ODGOVORITE
Name

Realno

05.04.2018 09:16

To su ljudi pomagaci kao sto su u srbiji srbska cast hahaha...

Name

Sto

05.04.2018 17:25

Krijete ovu BAGRU ! Mediji podrzavaju ove zlocince sa kojom namjerom? Oakle dolazi nalog i ko to propisuje? Ovo sto se desava u javnosti nije vise normalno. Jos samo da dobiju orden, za zlocin sto su sprovodili. Boze pomozi !

ODGOVORITE