Гулен о хапшењу Турака на Косову

Лидер организације ФЕТО, Фетулах Гулен, данас је по први пут коментарисао хапшење и депортацију шест својих људи, рекавши да је то бандитски потез, преноси приштински портал Коха диторе.

Свијет 04.04.2018 | 00:28
Гулен о хапшењу Турака на Косову
Гулен је у интервјуу за лист Акшам, рекао да су гуленисти ухваћени на бандитски начин.

"Бандити киднапују људе на Косову. А кад кажем бандити, то некоме може изгледати једноставно. Ово је чист бандитизам. Као што је киднаповање у Пакистану чист бандитизам, и у Мијанмару. Негдје убијају, негдје остављају по планинама. Све су то радили, а то нису чинили ни издајници који су у прошлости нападали Истанбул", рекао је Гулен.

Муслимански имам који живи у САД је кључна личност оптужена за организовање покушаја пуча у Турској у јулу 2016., али САД одбијају да га изруче јер им докази које су добили од Турске нису увјерљиви.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Перо Зноја

03.04.2018 23:58

Гулен и Ердоган су били као нокат и месо.Ердоган га је протјерао и сад му је мало и то те га зели скроз елиминисати али Амери су му ставили до знања да га они пазе добро у Америци и да им не пада на памет никаква акција на њега лицно.Инаце Гулен је цовјек кога Амери зеле на целу Турске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истанбул

04.04.2018 04:49

Мислио си Султана смакнути,само си га направио јос јацим и сад је свјетска сила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.босњо

04.04.2018 06:09

Ердоган сад има доброг господара Путина,редовно му се клања и послушан му је. До скора је био слуга амера,сад Руси управљају Ердоганом. Док год буде послушан,Руси ће га наоружавати и биће председник.

Name

Неко тамо

04.04.2018 06:25

@Ре Босњо: Каквог господара? Па јел се зове Турски или Руски ток? Које глупости прицас да ни луд не мозе да повјерује а Путин му је продао све сто је могао да би покрио милијарде које недостају са запада. Цуј клања му се а овај му покуповао сву технологију сто има а ста касније? Турци це унаприједити С400 и продавати исту ту технологију западу за 10 година.

Name

@Неко тамо

04.04.2018 07:41

(1) Зове се "Јужни ток" а не "Турски ток". Русија је направила стратешки потез укључивањем Турске (којој треба јефтина енергија) јер жели да је, као окупатора Босфора, привуче на своју страну. Тај ток ће градити руски инжињери и кроз њега ће тећи руски гас. Турска је само потрошач и убире дио транспортне надокнаде. (2) С500 је почео да се уводи у руској војсци а Турска је (вјероватно) купила само С400 - дакле већ има старију технологију. Даље, Русија има толико модерне технологије, нарочито војне (која се онда "прелива" у цивилну) - да нити Турска може у томе да је стигне нити би Русија дотичну подала. (3) Вараш се ако мислиш да Русија дозвољава сваком ко купи С400 да може да има приступ критичним компонентама система. А и да којим случајем има, за анализу је потребно много знања - како о ракетама, тако и радарима, и о електроници итд. итд. (3) Смијешно је да се ви Бошњаци, који сте сви Словени и са Турцима немате ама баш ништа (осим религије), тако поданички односите према Турској.

Name

Цоцаине Импортинг Агенцy

04.04.2018 05:12

ЦИА пројекат Гулен се жали на ЦИА марионете које мисле да владају у ЦИА пројекту терористичка нарко наводна држава "Косово". Да ствар буде гора од горег: Овај има своје школе и у ФБиХ. Колико његових (ЦИА) људи сједи у министарствима кантона, обавештајним службама, војсци... то вјероватно нико у овој држави, осим ЦИА, не зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаооо

04.04.2018 05:20

Поциње измедју њиха ! обри !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

04.04.2018 08:42

Е читам коментаре јесте ми паметни и у све упуцени кад су стране земље упиању.де се кандидујте за преседнике Бих и РС.можда кренемо напред са мртве тачке.

ОДГОВОРИТЕ