Gulen o hapšenju Turaka na Kosovu

Lider organizacije FETO, Fetulah Gulen, danas je po prvi put komentarisao hapšenje i deportaciju šest svojih ljudi, rekavši da je to banditski potez, prenosi prištinski portal Koha ditore.

Svijet 04.04.2018 | 00:28
Gulen o hapšenju Turaka na Kosovu
Gulen je u intervjuu za list Akšam, rekao da su gulenisti uhvaćeni na banditski način.

"Banditi kidnapuju ljude na Kosovu. A kad kažem banditi, to nekome može izgledati jednostavno. Ovo je čist banditizam. Kao što je kidnapovanje u Pakistanu čist banditizam, i u Mijanmaru. Negdje ubijaju, negdje ostavljaju po planinama. Sve su to radili, a to nisu činili ni izdajnici koji su u prošlosti napadali Istanbul", rekao je Gulen.

Muslimanski imam koji živi u SAD je ključna ličnost optužena za organizovanje pokušaja puča u Turskoj u julu 2016., ali SAD odbijaju da ga izruče jer im dokazi koje su dobili od Turske nisu uvjerljivi.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Pero Znoja

03.04.2018 23:58

Gulen i Erdogan su bili kao nokat i meso.Erdogan ga je protjerao i sad mu je malo i to te ga zeli skroz eliminisati ali Ameri su mu stavili do znanja da ga oni paze dobro u Americi i da im ne pada na pamet nikakva akcija na njega licno.Inace Gulen je covjek koga Ameri zele na celu Turske.

ODGOVORITE
Name

Istanbul

04.04.2018 04:49

Mislio si Sultana smaknuti,samo si ga napravio jos jacim i sad je svjetska sila.

ODGOVORITE
Name

Re.bosnjo

04.04.2018 06:09

Ердоган сад има доброг господара Путина,редовно му се клања и послушан му је. До скора је био слуга амера,сад Руси управљају Ердоганом. Док год буде послушан,Руси ће га наоружавати и биће председник.

Name

Neko tamo

04.04.2018 06:25

@Re Bosnjo: Kakvog gospodara? Pa jel se zove Turski ili Ruski tok? Koje gluposti pricas da ni lud ne moze da povjeruje a Putin mu je prodao sve sto je mogao da bi pokrio milijarde koje nedostaju sa zapada. Cuj klanja mu se a ovaj mu pokupovao svu tehnologiju sto ima a sta kasnije? Turci ce unaprijediti S400 i prodavati istu tu tehnologiju zapadu za 10 godina.

Name

@Neko tamo

04.04.2018 07:41

(1) Зове се "Јужни ток" а не "Турски ток". Русија је направила стратешки потез укључивањем Турске (којој треба јефтина енергија) јер жели да је, као окупатора Босфора, привуче на своју страну. Тај ток ће градити руски инжињери и кроз њега ће тећи руски гас. Турска је само потрошач и убире дио транспортне надокнаде. (2) С500 је почео да се уводи у руској војсци а Турска је (вјероватно) купила само С400 - дакле већ има старију технологију. Даље, Русија има толико модерне технологије, нарочито војне (која се онда "прелива" у цивилну) - да нити Турска може у томе да је стигне нити би Русија дотичну подала. (3) Вараш се ако мислиш да Русија дозвољава сваком ко купи С400 да може да има приступ критичним компонентама система. А и да којим случајем има, за анализу је потребно много знања - како о ракетама, тако и радарима, и о електроници итд. итд. (3) Смијешно је да се ви Бошњаци, који сте сви Словени и са Турцима немате ама баш ништа (осим религије), тако поданички односите према Турској.

Name

Cocaine Importing Agency

04.04.2018 05:12

ЦИА пројекат Гулен се жали на ЦИА марионете које мисле да владају у ЦИА пројекту терористичка нарко наводна држава "Косово". Да ствар буде гора од горег: Овај има своје школе и у ФБиХ. Колико његових (ЦИА) људи сједи у министарствима кантона, обавештајним службама, војсци... то вјероватно нико у овој држави, осим ЦИА, не зна.

ODGOVORITE
Name

Jaooo

04.04.2018 05:20

Pocinje izmedju njiha ! obri !!!

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

04.04.2018 08:42

E čitam komentare jeste mi pametni i u sve upuceni kad su strane zemlje upianju.de se kandidujte za presednike Bih i RS.možda krenemo napred sa mrtve tačke.

ODGOVORITE