Сјајни Митровић - гол и асистенција за побједу Фулама!

Фудбалери Фулама савладали су Лидс са 2:0 у 40. колу Чемпионшипа, а поново се у листу стрелаца уписао српски репрезентативац Александар Митровић.  Митар праши у свим деловима Лондона - осми гол у Чемпионшипу! Фулам славио против Лидса - 2:0.

Фудбал 03.04.2018 | 23:23
Сјајни Митровић - гол и асистенција за побједу Фулама!
Екипа Славише Јокановића повела је голом Кевина Мекдоналда у 33. минуту, који је уз доста среће затресао мрежу противника пошто је прво Митровић шутирао главом, да би потом лопта погодила његовог саиграча и завршила у мрежи.

Да игра невероватну сезону, поред асистенције, потврдио је новим голом у дресу Фулама. Играо се 63. минут када је сјајну акцију на фантастичан начин завршио српски нападач.

То је био његов десети гол на последњих десет мечева у дресу Фулама и репрезентације Србије.

Екипа Славише Јокановића све је ближе плеј-офу за пласман у Премијер лигу, а шест кола пе краја трећи су на табели са пет бодова мање и меч више у односу на другопласирани Кардиф.

Митровић бије и праши у свим деловима Лондона! Само седам дана пошто је на стадиону Бартона дао два гола за репрезентацију Србије, некадашњи центарфор Партизана наставио је да гура Фулам ка Премијер лиги. Тријумф над Лидсом (2:0) на Кревен Котиџу потписао је осмим голом за тим Славише Јокановића.

Колибари су дошли до другог узатопног тријумфа и наставили потеру за Кардифом за другу позицију. Поново је Фулам демонстрирао ле фудбал, атупичан за чланове Чемпионшипа, а главна рола била је намења фудбалеру  Њукасла на позајмици у Лондону.

Српски репрезентативац је од почетка сусрета носио у зубима одбрану Лидса. Имао је јак утицај и приликом водећег гола Мекдоналда у 33.минуту. Тачније, Митровић је одлично реаговао после корнера,  шутирао главом и лопта би врло вероватно завршила у мрежи чак и да Мекдоналда није погодила у задњицу. Прави рикошет донео је много радости Славиши Јокановићу и Митровићу убризгао додатну ињекцију самопоуздања.

Лидс је имао чист зицер преко Екубана у 62.минуту. Лоше је реаговао гостујући нападач, дозволио Бетинелију да га надмудри. Одмах је севнула контра.

Митровић је прво одлично одложио лопту на страну, потом се школски „укопао“ на повратну. И онда још једна сјајна реакција: његов шут са 16 метара завршио је у самом левом углу.

Био је то осми погодак Митровића у Фуламу. Вероватно је то знао наш нападач  који је током радовања показивао мишиће питајући се: Има ли ко јачи?

Сигурно је била Астон Вила на свом терену против Рединга (3:0). Тим из Бирмингема остао је у игри за највиши пласман највише захваљујући Бјарнсону који је у 47.минуту пробио дефанзивно орјентисане госте. Све после тога била је ствар рутине.

Лидер Вулверхемптон је кикснуо на свом терену против Хала. Имали су домаћи вођство преко Жоте из пенала, али на крају су морали да спашавају бод.

ЕНГЛЕСКА 2 - 40. коло

Понедељак

Престон - Дерби 0:1 (0:0)
/Лоренс 53/

Бристол Сити - Брентфорд 0:1 (0:0)
/Мапај 80/

Бартон - Мидлзбро 1:1 (1:0)
/Сордел 6 - Асомбалонга 90/

Ипсвич - Милвол 2:2 (0:1)
/Вагхорн 53, 55 - Купер 27, Савич 60/

Нотингем - Барнсли, одложено

КПР - Норич 4:1 (1:1)
/Лондо 40, Смит 55, Езе 60, Манинг 80 - Манинг 38 аг/

Сандерленд - Шефилд Венздеј 1:3 (0:0)
/Ханимен 61 - Жоао 59, Лис 68, Нухиу 75/

Шефилд Јунајтед - Кардиф 1:1 (1:0)
/Кларк 28 - Пилкингтон 90+1/

Уторак

Астон Вила - Рединг 3:0 (0:0)
/Бјарнсон 47, Хурихајн 63, Хоган 70/

Фулам - Лидс 2:0 (1:0)
/Мекдоналд 33, Митровић 63/

Вулверхемптон - Хал 2:2 (1:1)
/Жота 17 пен, Бур 83 - Мејлер 37 пен, Бенет 58 аг/

Болтон - Бирмингем 0:1 (0:1)
/Јуткијевич 40/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар