Sjajni Mitrović - gol i asistencija za pobjedu Fulama!

Fudbaleri Fulama savladali su Lids sa 2:0 u 40. kolu Čempionšipa, a ponovo se u listu strelaca upisao srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.  Mitar praši u svim delovima Londona - osmi gol u Čempionšipu! Fulam slavio protiv Lidsa - 2:0.

Fudbal 03.04.2018 | 23:23
Sjajni Mitrović - gol i asistencija za pobjedu Fulama!
Ekipa Slaviše Jokanovića povela je golom Kevina Mekdonalda u 33. minutu, koji je uz dosta sreće zatresao mrežu protivnika pošto je prvo Mitrović šutirao glavom, da bi potom lopta pogodila njegovog saigrača i završila u mreži.

Da igra neverovatnu sezonu, pored asistencije, potvrdio je novim golom u dresu Fulama. Igrao se 63. minut kada je sjajnu akciju na fantastičan način završio srpski napadač.

To je bio njegov deseti gol na poslednjih deset mečeva u dresu Fulama i reprezentacije Srbije.

Ekipa Slaviše Jokanovića sve je bliže plej-ofu za plasman u Premijer ligu, a šest kola pe kraja treći su na tabeli sa pet bodova manje i meč više u odnosu na drugoplasirani Kardif.

Mitrović bije i praši u svim delovima Londona! Samo sedam dana pošto je na stadionu Bartona dao dva gola za reprezentaciju Srbije, nekadašnji centarfor Partizana nastavio je da gura Fulam ka Premijer ligi. Trijumf nad Lidsom (2:0) na Kreven Kotidžu potpisao je osmim golom za tim Slaviše Jokanovića.

Kolibari su došli do drugog uzatopnog trijumfa i nastavili poteru za Kardifom za drugu poziciju. Ponovo je Fulam demonstrirao le fudbal, atupičan za članove Čempionšipa, a glavna rola bila je namenja fudbaleru  Njukasla na pozajmici u Londonu.

Srpski reprezentativac je od početka susreta nosio u zubima odbranu Lidsa. Imao je jak uticaj i prilikom vodećeg gola Mekdonalda u 33.minutu. Tačnije, Mitrović je odlično reagovao posle kornera,  šutirao glavom i lopta bi vrlo verovatno završila u mreži čak i da Mekdonalda nije pogodila u zadnjicu. Pravi rikošet doneo je mnogo radosti Slaviši Jokanoviću i Mitroviću ubrizgao dodatnu injekciju samopouzdanja.

Lids je imao čist zicer preko Ekubana u 62.minutu. Loše je reagovao gostujući napadač, dozvolio Betineliju da ga nadmudri. Odmah je sevnula kontra.

Mitrović je prvo odlično odložio loptu na stranu, potom se školski „ukopao“ na povratnu. I onda još jedna sjajna reakcija: njegov šut sa 16 metara završio je u samom levom uglu.

Bio je to osmi pogodak Mitrovića u Fulamu. Verovatno je to znao naš napadač  koji je tokom radovanja pokazivao mišiće pitajući se: Ima li ko jači?

Sigurno je bila Aston Vila na svom terenu protiv Redinga (3:0). Tim iz Birmingema ostao je u igri za najviši plasman najviše zahvaljujući Bjarnsonu koji je u 47.minutu probio defanzivno orjentisane goste. Sve posle toga bila je stvar rutine.

Lider Vulverhempton je kiksnuo na svom terenu protiv Hala. Imali su domaći vođstvo preko Žote iz penala, ali na kraju su morali da spašavaju bod.

ENGLESKA 2 - 40. kolo

Ponedeljak

Preston - Derbi 0:1 (0:0)
/Lorens 53/

Bristol Siti - Brentford 0:1 (0:0)
/Mapaj 80/

Barton - Midlzbro 1:1 (1:0)
/Sordel 6 - Asombalonga 90/

Ipsvič - Milvol 2:2 (0:1)
/Vaghorn 53, 55 - Kuper 27, Savič 60/

Notingem - Barnsli, odloženo

KPR - Norič 4:1 (1:1)
/Londo 40, Smit 55, Eze 60, Maning 80 - Maning 38 ag/

Sanderlend - Šefild Venzdej 1:3 (0:0)
/Hanimen 61 - Žoao 59, Lis 68, Nuhiu 75/

Šefild Junajted - Kardif 1:1 (1:0)
/Klark 28 - Pilkington 90+1/

Utorak

Aston Vila - Reding 3:0 (0:0)
/Bjarnson 47, Hurihajn 63, Hogan 70/

Fulam - Lids 2:0 (1:0)
/Mekdonald 33, Mitrović 63/

Vulverhempton - Hal 2:2 (1:1)
/Žota 17 pen, Bur 83 - Mejler 37 pen, Benet 58 ag/

Bolton - Birmingem 0:1 (0:1)
/Jutkijevič 40/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar