Хапшење против људских права

Европска унија оцијенила је данас хапшење и депортацију шест турских држављана са Косова, као "арбитрарно и против људских права".

Свијет 03.04.2018 | 22:37
Хапшење против људских права
"Хапшење и депортација шест турских држављана који су имали боравишну дозволу на Косову баца сумњу у поштовање регуларних законских процеса", навела је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич у одговору за приштински портал "Газета Еxпреш".

Она је додала да је владавина права основни принцип Европске уније.

"У складу са својом посвећеношћу да изгради слободну и демократску будућност, као што предвиђа и ССП, све активности домаћих институција на Косову треба да буду у складу са владавином закона и универзалним поштовањем људских права и основних слобода", навела је Коцијанчич.

Она је додала да арбитрарне процедуре везане за хапшење, притвор или азил крше ове принципе.

"Што се тиче Турске, иако разумијемо потребу да се приведу правди особе одговорне за покушај државног удара, све оптужбе морају бити предмет редовних процедура и познатих међународних норми када се тражи екстрадиција. Право сваког појединца на правично суђење се мора у потпуности поштовати. Као земља кандидат за чланство у ЕУ и као члан Савјета Европе, Турска је прихватила ове принципе", изјавила је портпаролка ЕУ.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хааааx

03.04.2018 21:18

Ха ха ма ста ми реце у ПМ....каква људска права и конвенције....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ = У

04.04.2018 07:51

ЕУ-роб-ска унија показује још једном своје право лице: Критикује своје нарко-дилере (Шиптаре) да су противправно избацили шест гуленових људи из наводне државе "Косово" - а њих шест су радикални исламисти.

Name

милос

04.04.2018 06:30

Мрс у п..., м ! А сто се срби хапсе то иде !

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

04.04.2018 06:33

Мора да ти је плата добра !фин осецај за паре све ! Модерна политицка проституција.

ОДГОВОРИТЕ