Hapšenje protiv ljudskih prava

Evropska unija ocijenila je danas hapšenje i deportaciju šest turskih državljana sa Kosova, kao "arbitrarno i protiv ljudskih prava".

Svijet 03.04.2018 | 22:37
Hapšenje protiv ljudskih prava
"Hapšenje i deportacija šest turskih državljana koji su imali boravišnu dozvolu na Kosovu baca sumnju u poštovanje regularnih zakonskih procesa", navela je portparolka EU Maja Kocijančič u odgovoru za prištinski portal "Gazeta Expreš".

Ona je dodala da je vladavina prava osnovni princip Evropske unije.

"U skladu sa svojom posvećenošću da izgradi slobodnu i demokratsku budućnost, kao što predviđa i SSP, sve aktivnosti domaćih institucija na Kosovu treba da budu u skladu sa vladavinom zakona i univerzalnim poštovanjem ljudskih prava i osnovnih sloboda", navela je Kocijančič.

Ona je dodala da arbitrarne procedure vezane za hapšenje, pritvor ili azil krše ove principe.

"Što se tiče Turske, iako razumijemo potrebu da se privedu pravdi osobe odgovorne za pokušaj državnog udara, sve optužbe moraju biti predmet redovnih procedura i poznatih međunarodnih normi kada se traži ekstradicija. Pravo svakog pojedinca na pravično suđenje se mora u potpunosti poštovati. Kao zemlja kandidat za članstvo u EU i kao član Savjeta Evrope, Turska je prihvatila ove principe", izjavila je portparolka EU.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Haaaax

03.04.2018 21:18

Ha ha ma sta mi rece u PM....kakva ljudska prava i konvencije....

ODGOVORITE
Name

EU = U

04.04.2018 07:51

ЕУ-роб-ска унија показује још једном своје право лице: Критикује своје нарко-дилере (Шиптаре) да су противправно избацили шест гуленових људи из наводне државе "Косово" - а њих шест су радикални исламисти.

Name

milos

04.04.2018 06:30

Mrs u p..., m ! A sto se srbi hapse to ide !

ODGOVORITE
Name

milos

04.04.2018 06:33

Mora da ti je plata dobra !fin osecaj za pare sve ! Moderna politicka prostitucija.

ODGOVORITE