АБА 2, Ф4 - Туга у Чачку: Борац остао без финала и Јадранске лиге

Чачак без финала Ф4: Борац пао пред 2. 500 навијача! У драматичном полуфиналу премијерног Фајнал-фора Друге АБА лиге, Чачани су подлегли притиску и, без лидера Ђоковића, испустили девет поена предности из првог полувремена.  Крка заслужено славила у првом полуфиналу АБА 2 лиге - 86:82!

Кошарка 03.04.2018 | 21:05
АБА 2, Ф4 - Туга у Чачку: Борац остао без финала и Јадранске лиге
Мук у Чачку!

У првом полуфиналу премијерног Фајнал-фора Друге АБА лиге, кошаркаши Борца поклекли су пред 2.500 својих бучних навијача и испустили девет поена предности са полувремена.

Одличном одбраном у наставку меча, док се нервоза полако увлачила у екипу тренера Рашка Бојића, гости из Новог Места стигли су до седам поена предности на 47 секунди пре краја и потом, некако, изборили пласман у финале:

Борац Чачак - Крка Ново Место 82:86 (24:21, 23:18, 16:25, 19:22)!

За прву титулу освајача АБА лиге 2, а то значи и обезбеђено учешће у елитном рангу регионалног такмичења у сезони 2018/19 - али и место у ФИБА лиги шампиона - екипа тренера Симона Петрова бориће се са победником другог полуфинала у ком ће снаге такође одмерити српска и словеначка екипа: Вршац - Приморска (20.30).

Финале првог издања друге регионалне лиге у кошарци заказано је за среду у 19 часова.

Меч је водила судијска тројка Илија Белошевић, Милош Кољеншић, Владимир Марић, а Борац није успео да понови резултат из децембра прошле године када је у лигашком окршају два тима резултат био 95:80.

Треба рећи да је велики хендикеп за Борац била повреда репрезентативца Србије, Илије Ђоковића, који је у сваком смислу лидер чачанског тима.

У првом полуфиналном мечу фајнал-фора АБА 2 лиге на изненађење свих у хали крај Мораве тријумфовала је екипа Крке резултатом - 86:82. Борац из Чачка је тако пропустио велику шансу да се бори за пласман у Јадранску лигу. 

Гости из Новог Места имали су више концентрације у преломним моментима, убацили неколико важних шутева, а потом и офанзивним скоковима одражали предност. Једноставно, словеначки представник је имао више расположених играча, док Чачани нису успели да надокнаде изостанак Ђоковића.

Што се тиче саме утакмице, Борац је већ од старта кренуо јако озбиљно. Било је очито колико овај меч значи чачанској екипи. Како и не би, када је скоро 3.000 душа очи упрло ка клупи коју предводи Рашко Бојић. Када је Пешаковић убацио први кош за домаћина, атмосфера у хали дошла је до тачке усијања. Чачанска публика се добрано потрудила око кореографије и навијања. Ипак, треба признати да се Крка неочекивано одупирала фаворизованом противнику, а чак је и водила током једног дела прве деонице. Очито је било да нису дошли у Чачак да буду прегажени. Закуцавање Цинца одвело је Словенце на пет поена предности, па је тренер Бојић био приморан да затражи минут одмора. Очито је императив победе стајао над главама кошаркаша из града крај Мораве. Сјајни минути Тодоровића вратили су прилично лако домаћина у живот. Он иМариновић одлично су сарађивали у игри два на два. На истеку седмог минута игре технички проблеми прекинули су дуел. То време играчи су искористили за загревање. У наставку меча Крка је и даље пружала достојан отпор.

Крка је у другој четвртини наставила да игра на истој нози са Борцем. Невероватно је колико су опуштено играли у гротлу Борчеве хале. Међутим, лаки кошеви Мариновића и Пешаковића приморали су тренера Петрова да узме тајм аут. Играла се прилично добра кошарка, што је публика знала да поздрави. Капитен Борца, популарни Малина и даље је на маестралан начин проигравао саиграче, док је Тодоровић настављао да решета кош гостујућег тима. Наравно, не треба изоставити ни остале. У тим моментима домаћин је отишао на до тада максималних +7 (36:29). Ипак, тројка Маринелија вратила је Крку у игру. Одмах му је Пешаковићпослао отпоздрав у виду новог поготка ван линије 6,75. Балабан и Димец добар део меча водили су рововску борбу под обручима. Предност стечену половином друге деонице Борац није испуштао, упркос силним настојањима Крке да промени чињенично стање. Након двадесет минута игре Чачани су имали максимално вођство од осам кошева (47:39).

Еуфорично је Крка стартовала у другом полувремену. Наравно, ништа друго није се ни очекивало. Наравно, ни Борац није спуштао гас, па је поново била гледана добра и равноправна борба. Чачани су успевали да задрже вођство, али су момци из Новог Места држали прикључак. Упркос сталним налетима Крке, домаћин је успевао да задржи вођство. Фанатична и фантастична игра Мариновића потврђивала је да је попут вина, што је старији то је бољи. На другој страни Крка је оправдавала епитет незгодне и чврсте екипе. Није се знало да ли већа опасност прети од Димеца под кошем, или од спољне линије. У 28. минуту игре Крка је после дужег времена успела да поведе. Међутим, одмах је Стојадиновић поготком за три вратио вођство на Борчев тас. Ипак, Братож је узвратио истом мером. Просто речено, победник меча није се могао наслутити. Све је било отворено. 

Крка је добру игру из треће деонице наставила и почетком последњег дела игре. Велики број фаулова сведочи да је била вођена мушка борба у утакмици. Треба рећи  да су гости деловали некако свежије. Мизерно вођство које су имали деловало је велико као кућа. Публика је схватила да је ђаво однео шалу, па појачава интезитет навијања. У хали је поново кључало. Пета лична грешка Цинца и његов излазак из игре значајно је ослабило Крку. Међутим, тројка Братожа поново одводи госте на +5, што клупу Борца тера да затражи тајм аут. Предност коју су гости имали деловала је као велико богатство. Поново се из свих грла узвикивало ,,Борац, Борац” и ,,хоћемо победу”. Жеља се навијачима ипак није испунила. У невероватно напетој и неизвесној завршници више снаге, концентрације и среће имала је екипа Крке, која је заслужено отишла у финале Ф4 АБА 2 лиге.

Узргед буди речено, полуфиналну утакмицу Борца и Крке својим присуством су увеличали и легенде српске кошарке Радмило Мишовић, Душан Дуда Ивковић, затим Дејан Томашевић, Јовица Антонић.

Борац – Крка

82:86 (24:21; 23:18; 16:25; 19:22)

Чачак – Дворана Борца. Гледалаца: 3.000. Судије: Белошевић, Кољеншић, Марић.

Борац: Ћаловић, Поповић 7, 3 ск, Ђоковић, Пешаковић 31 (6/6 за два, 2/5 за три), 2 ск, 5 ас, Балабан 10, 3 ск, Прља, Димић 1, Стојадиновић 6 (1/9 из игре), 3 ск, Гавриловић, Тодоровић 17 (6/7 за два, 1/4 за три), 9 ск, Чарапић 4, 2 ск, Мариновић 16 (3/6 за три), 9 ас.

Крка: Шишка 2, 3 ск, Јанчар Јарц, Маринели 20 (3/5 за два, 3/5 за три), 6 ас, Шкедељ, Осолник, Братож 10, 5 фаула, Цинац 13, 8 ск, 5 фаула, Ђапа 15, 5 ск, 2 ас, Јошило 13, 13 ск, 2 ас, 4 изг, Ковачевић 5 (0/5 за три), Фифолт.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар