Клоп: Знамо како, само није лако!

Него, да вас питам, може ли неко од вас новинара да игра штопера? Немац каже да је судар са Манчестер Ситијем прилика да Ливерпул напише историју о којој ће се причати за 30 година.

Фудбал 03.04.2018 | 21:15
Клоп: Знамо како, само није лако!
Јирген Клоп и нико више. Ако постоји тренер који је знао да мучи Пепа Гвардиолу, добија га, малтретира у фудбалском и резултатском смислу онда је то садашњи стратег Ливерпула. Довољно да на Енфилд роуду грозничаво чекају почетак прве утакмице четвртфинала Лиге шампиона и уздају се у историју.

А тамо пише: од 12 међусобних дуела, што у Бундеслиги, што од доласка на Острво, Клоп је шест пута савладао тимове каталонског стручњака (Бајерн и Манчестер Сити). Пеп има пет славља, само једном је било нерешено. Такав учинак против шефа струке Грађана немају ни Жозе Мурињо (четири тријумфа), ни АрсенВенгер (три), ни Маурисио Покетино (два).

Немац је, пак, сталожен.

„Нисам ја тај који је побеђивао Гвардиолу. Чинили су то моји тимови. Статистика је небитна. Нити Пеп брине због наведених података, нити сам ја поносан на њих. Ако постоји шанса да славимо опет онда је најбоље да то буде у дану какав је среда“, најавио је Јирген Клоп да су Црвени спремни за енглески дерби на међународној сцени.

Свежа су сећања на претходни, у Премијер лиги. Беше 4:3. Поезија од фудбала.

„Победили смо их пре неколико месеци. Знали смо и пре тога да је могуће савладати Сити. Знамо и сад, само што је нестварно тешко то урадити. Будемо ли добро користили наше вештине можемо да створимо проблеме гостима. Сити је способан на исти начин да науди нама. То је оно што двомеч чини интересантним“.

После дуго времена Ливерпул је међу осам најбољих европских тимова.

„Пред нама је велики посао. Желимо да одемо што је даље могуће у овом такмичењу. Пре или касније ћемо се суочити са најјачим тимовима света. А Сити је посебан тим, заслужено ће бити првак, међутим, сутра се не ради о прошлости, него о садашњости. И још нешто: Сити није савршен тим. Немогуће је направити савршен тим. Опет, ово није тренутак да се помињу слабости нашег ривала, већ да му се ода признање и поштовање. Сигурно нећемо победити тако што ћемо на конференцији за медије свашта лупати о њима“.

На добру игру и повољан резултат Ливерпул обавезује традиција, пет пута је био првак Европе.

„Овај тим мора да креира историју на свиј начин. Срео сам људе који су ми причали какве је голове Ливерпул постизао пре 30 година. Наше је да учинимо да будуће генерације буду на исти начин понсне на ову екипу и једног дана причају о њој као што поменути људи говоре мени“.

Стигао је и да се нашали, иако нам се пре чини да би пукао од муке после сазнања да због повреда не може да рачуна на Џоела Матипа, Рагнара Клавана, Џоа Гомеза и Емреа Џана.

„Ако има неко од вас новинара да зна да игра штопера, расположен сам за разговор“, духовито ће ЈиргенКлоп који има само два здрава централна дефанзивца, па је јасно да ће Вирџил ван Дајк и Дејан Ловренпокушати да зауставе изванредну офанзивну линију Манчестер Ситија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар