Klop: Znamo kako, samo nije lako!

Nego, da vas pitam, može li neko od vas novinara da igra štopera? Nemac kaže da je sudar sa Mančester Sitijem prilika da Liverpul napiše istoriju o kojoj će se pričati za 30 godina.

Fudbal 03.04.2018 | 21:15
Klop: Znamo kako, samo nije lako!
Jirgen Klop i niko više. Ako postoji trener koji je znao da muči Pepa Gvardiolu, dobija ga, maltretira u fudbalskom i rezultatskom smislu onda je to sadašnji strateg Liverpula. Dovoljno da na Enfild roudu grozničavo čekaju početak prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona i uzdaju se u istoriju.

A tamo piše: od 12 međusobnih duela, što u Bundesligi, što od dolaska na Ostrvo, Klop je šest puta savladao timove katalonskog stručnjaka (Bajern i Mančester Siti). Pep ima pet slavlja, samo jednom je bilo nerešeno. Takav učinak protiv šefa struke Građana nemaju ni Žoze Murinjo (četiri trijumfa), ni ArsenVenger (tri), ni Maurisio Poketino (dva).

Nemac je, pak, staložen.

„Nisam ja taj koji je pobeđivao Gvardiolu. Činili su to moji timovi. Statistika je nebitna. Niti Pep brine zbog navedenih podataka, niti sam ja ponosan na njih. Ako postoji šansa da slavimo opet onda je najbolje da to bude u danu kakav je sreda“, najavio je Jirgen Klop da su Crveni spremni za engleski derbi na međunarodnoj sceni.

Sveža su sećanja na prethodni, u Premijer ligi. Beše 4:3. Poezija od fudbala.

„Pobedili smo ih pre nekoliko meseci. Znali smo i pre toga da je moguće savladati Siti. Znamo i sad, samo što je nestvarno teško to uraditi. Budemo li dobro koristili naše veštine možemo da stvorimo probleme gostima. Siti je sposoban na isti način da naudi nama. To je ono što dvomeč čini interesantnim“.

Posle dugo vremena Liverpul je među osam najboljih evropskih timova.

„Pred nama je veliki posao. Želimo da odemo što je dalje moguće u ovom takmičenju. Pre ili kasnije ćemo se suočiti sa najjačim timovima sveta. A Siti je poseban tim, zasluženo će biti prvak, međutim, sutra se ne radi o prošlosti, nego o sadašnjosti. I još nešto: Siti nije savršen tim. Nemoguće je napraviti savršen tim. Opet, ovo nije trenutak da se pominju slabosti našeg rivala, već da mu se oda priznanje i poštovanje. Sigurno nećemo pobediti tako što ćemo na konferenciji za medije svašta lupati o njima“.

Na dobru igru i povoljan rezultat Liverpul obavezuje tradicija, pet puta je bio prvak Evrope.

„Ovaj tim mora da kreira istoriju na svij način. Sreo sam ljude koji su mi pričali kakve je golove Liverpul postizao pre 30 godina. Naše je da učinimo da buduće generacije budu na isti način ponsne na ovu ekipu i jednog dana pričaju o njoj kao što pomenuti ljudi govore meni“.

Stigao je i da se našali, iako nam se pre čini da bi pukao od muke posle saznanja da zbog povreda ne može da računa na Džoela Matipa, Ragnara Klavana, Džoa Gomeza i Emrea Džana.

„Ako ima neko od vas novinara da zna da igra štopera, raspoložen sam za razgovor“, duhovito će JirgenKlop koji ima samo dva zdrava centralna defanzivca, pa je jasno da će Virdžil van Dajk i Dejan Lovrenpokušati da zaustave izvanrednu ofanzivnu liniju Mančester Sitija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar