Убица у бјекству: Ухапшено двоје

Подгоричанин Ј. М. осумњичен је за двоструко убиство у Подгорици и он је у бјекству, саопштио је директор Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић и додао да је непзнато лице формирало криминалну организацију с циљем извршења тешких криминалнх дјела, за којим полиција такође трага.

Регион 03.04.2018 | 17:41
Убица у бјекству: Ухапшено двоје
Он је навео и да све сумње указују на то да су убице Милоша Шаковића блиске шкаљарском клану.

Двије особе ухапшене су данас због сумње да су умијешане у убиство Милоша Шаковића и Радивоја Јовановића у суботу у центру Подгорице.

Према сазнањима РТЦГ-а ухапшени су Предраг и Јанко Вукадиновић и они ће, како се наводи, бити приведени на саслушање у Специјално државно тужилаштво.

Директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић, навео је да су брзом и ефикасном интервенцијом изузети докази на основу којих је полиција дошла до сазнања да је Ј.М. из Подгорице извршио двоструко убиство и да се за њим трага.

Навео је и да је за сад непознато лице формирало криминалну организацију, чији је циљ био вршење тешких криминалних дјела.

“На основу свих доказа, полиција је тужилаштву поднијела кривичну пријаву против Ј.М., В.П., В.Ј., Б.К. и Ћ.Д. због кривичних дела тешко убиство, стварање криминалне организације и недозвољено држање оружја”, казао је Баковић и поручио да ће полиција радити на утврђивању идентитета особе која је организовала ту криминалну групу.

Баковић је навео да све указује на то да су убице Шаковића блиске шкаљарском клану. Он казао да полиција и тужилаштво испитују да ли су повезани случајеви убиства Дражена Чађеновића и Милоша Шаковића.

"Ми за сада не можемо да кажемо да ли су ти случајеви повезани у циљу заштите истраге", саопштио је Баковић.

В.д. директор Управе полиције Веско Дамјановић казао је да је веома брзо расветељено тешко убиство у центру Подгорице, те да ће полиција радити још јаче како би резултати у борби против најтежих облика криминала били валоризовани.

Говорећи о експолизији испред куће новинара Сеада Садиковића, Баковић је навео да све сумње указују на то је мотив напада емисија тог новинара о музеју Пепића у Рожајама.

У пуцњави која се у суботу око поднева догодила у непосредној близини Трга независности у центру Подгорице, убијени су Подгоричани Милош Шаковић и Радивоје Јовановић.

Јовановић је, испоставило се, био случајна жртва обрачуна.

На њих је, док су сједели у кафићу Форум у центру Подгорице, пуцао маскирани непознати мушкарац.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бвц

05.04.2018 02:38

КОЈЕ.ИМ.ОМОГУЦИЈО.ДА.ПОБЈЕГНУ.НЕКОМ.ДАЛИ.ПАРЕ.ПА.ИМ.ЈЕ.ОМОГУЦЕНО.ДА.ПОБЈГНУ.А.ДЈЕ.БЛОКАДА.

ОДГОВОРИТЕ