"Пекмен" се враћа - легенда поново у рингу!

Пензионисани филипински боксер и бивши светски шампион Мени "Пекмен" Пакјао враћа се у ринг, јула ове године, потврдио је промотер Оскар Де Ла Хоја.

Остали спортови 05.04.2018 | 10:30
"Пекмен" се враћа - легенда поново у рингу!
Он ће се 14. јула ове године борити против Лукаса Матиса за WБА појас у велтер категорији, а меч се организује у Куала Лумпуру.

Пакјау ће то бити прва борба од прошле године. Он се 2017. растао и од тренера Фредија Роуча који је са њим радио 17 година.

"Пекмен" жели да боксује проитив Васила Ломаченка, али да би се створили услови за ту борбу, Пакјао мора да савлада Матиса. Ломаченко има заказан меч у мају са Хорхеом Линаресом.

"Мислим да после меча с Матисом можемо да причамо о борби с Ломаченком. То ће бити добар меч, он је шампион, а ја ћу то постати опет. Али не желим да људи кажу да је меч са Матисом тек степеница према тој борби", рекао је Пакјао.

Он је у рингу провео 20 година до пораза у борби века од Флојда Мејведера. Освајао је титуле у осам различитих категорија, али се после пораза од Мејведера повукао. Вратио се потом, али се још једном повукао прошле године после пораза од Џефа Хорна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар